Giesbers Bouwen en Renoveren en Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe zetten handtekening onder Paviljoen in den Houte

Goed nieuws voor Paviljoen in den Houte! Evert van der Kleij, Hoofd Planontwikkeling bij Giesbers Bouwen en Renoveren en Niels van Ginkel, directeur Novaform West (namens de Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe) zetten hun handtekening onder de planovernameovereenkomst voor Paviljoen in den Houte in Noordwijkerhout. En dit heugelijke feit werd gevierd met taart! Inmiddels is 65% van de appartementen van Paviljoen in den Houte verkocht. Hiermee is de realisatie van het appartementengebouw met 20 luxe appartementen weer een stap dichterbij.

In Paviljoen in den Houte werken we met Cross Laminated Timber, meestal kortweg CLT of kruislaagshout genoemd. Hout is een duurzaam materiaal dat CO2 opslaat in plaats van uitstoot. Het hout voor het Paviljoen komt uit duurzaam bosbeheer. Zo zorgen we er voor dat hout als bouwmateriaal op een natuurlijke wijze wordt aangevuld. Bovendien is hout een licht materiaal, wat scheelt in transport en de groottes van de kranen. Zo dragen we ons steentje bij aan een betere toekomst.

De houten constructie zorgt er voor dat het stramien van wanden net iets anders is dan bij een gebouw in beton. De draagconstructie bestaat uit houten panelen die in de fabriek worden vervaardigd waar de sparingen al in zitten, hierop worden de tevens houten vloeren gelegd. Bijzonder is ook dat de liftkern van hout is. Hout is niet geschikt om onder de grond te gebruiken, de kelderbak is daarom van beton en rust op een betonnen fundering. Ook op de gevels wordt gewerkt met hout. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling van het paviljoen. Het hout aan de gevel vergrijsd op een mooie egale manier en is onderhoudsvrij.
Er is een extra “balast” laag op de houten constructie toegevoegd zodat er voldoende massa is om geluid te dempen, hoogte te hebben om leidingen te verslepen, vloerverwarming te leggen en het mogelijk te maken om een strakke afwerkvloer te plaatsen. Hout is een licht materiaal en dat scheelt in transport en de grootte van de bouwkranen. Bovendien gaat bouwen in hout sneller dan traditionele bouw in beton. We verwachten in begin 2024 te starten met de bouw en na een jaar de woningen op te leveren. Wij zijn blij met de samenwerking met Giesbers Rotterdam.
Niels van Ginkel: “We zijn er trots op dat we in de huidige markt dit luxe appartementengebouw in CLT succesvol hebben weten te ontwikkelen. Met Giesbers hebben we een betrouwbare aannemer gevonden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij Paviljoen in den Houte de kwaliteiten meegeeft die het verdient.”
Paviljoen in den Houte is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout, een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe.
Er komen in totaal zo’n 700 woningen, waarvan er al circa 450 zijn opgeleverd of in aanbouw zijn.


Architect: KOW architecten Eindhoven
Landschapsarchitect: Rrog Stedenbouw en Landschap
www.paviljoenindenhoute.nl

overeenkomst giesbers novaform taart 23102023

taart!

overeenkomst giesbers novaform 23102023
Paviljoen in den Houte
Vogelvlucht-Paviljoen in den Houte-Nieuwbouw Noordwijkerhout-Landgoed in den Houte

vogelvlucht Paviljoen in den Houte

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal