De Anemoon: de nieuwe aanwinst op Landgoed in den Houte

De Anemoon is de jongste aanwinst van Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Over enkele weken gaat dit kleinschalige appartementengebouw met 24 koopappartementen in verkoop.

De driekamerappartementen variëren in grootte van circa 69 tot 97 m2.
Het water, de glooiende ligging en het Tiny Forest aan de rand van het plangebied zorgt voor een naadloze verbinding met de natuur op het landgoed. De Anemoon ligt bovendien aan de entree van het landgoed, op slechts 3 minuten lopen vanaf het centrum van Noordwijkerhout.

Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin is hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het 𝗚𝗲𝗯𝗶𝗲𝗱𝘀𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮 𝗕(𝗹)𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗲𝗻𝘀𝘁𝗿𝗲𝗲𝗸. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

----

De gebiedsontwikkeling is een gezamenlijke ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Novaform Vastgoedontwikkelaars-Trebbe.
Door onze krachten te bundelen zijn wij in staat invulling te geven aan complexe gebiedsontwikkelingsvraagstukken.

Architect: KOW architecten
Landschapsarchitect: RRog stedenbouw en landschap
Aannemer: Adriaan van Erk Groep
Makelaars: Heemskerk Makelaardij en Alpina
Meer informatie: www.landgoedindenhoute

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal