Ondertekening door (v.l.n.r.): Frits Verschoor (Parnassia Groep), Marjolein ten Kroode (GGZ Rivierduinen), Hein Trebbe (Trebbe) en Edwin Kolkhuis Tanke (Novaform)
Zicht vanuit Victoriberg naar BAVO
Appartementen parrallel aan Langevelderweg

Herontwikkeling Bavo-terrein in Noordwijkerhout

Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen hebben het voormalige zorgterrein nabij het centrum van Noordwijkerhout verkocht aan de combinatie Novaform-Trebbe. Op 24 november 2017 ondertekenden alle partijen de koopovereenkomst.

Het Bavo-terrein is aangewezen als bouwlocatie voor 664 woningen in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Het omgevingsplan dat het bouwprogramma mogelijk maakt is reeds in procedure. Onderdeel van het bouwprogramma zijn ook 45 zorgwoningen die worden gehuurd door GGZ Rivierduinen. Deze woningen zullen de bestaande beschermde woonvormen vervangen.


Landgoed In den Houte

De combinatie Novaform-Trebbe is door de zorginstellingen geselecteerd in een tenderprocedure waarin vijf partijen een voorstel indienden. KOW Architecten en RRog Stedenbouw en Landschap tekenden het winnende planvoorstel. Het plan, dat de titel ‘Landgoed In den Houte’ draagt, brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Groen woonmilieu

Het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal