Afrondende fase Langehorst Landgoed in den Houte Noordwijkerhout van start

12 maart 2024

De start bouw van het laatste appartementencomplex Langehorst Landgoed in de Houte is gevierd.

‘Op naar een wijk met een plek voor iedereen’

Met het leggen van de laatste grondplaat voor de begane grondvloer, is op woensdag 6 maart het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 25 sociale huurappartementen op Landgoed in den Houte. De appartementen worden gerealiseerd door bouwer Trebbe, in opdracht van ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe. De appartementen worden afgenomen door woningcorporatie Padua. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout.

Grondplaat markeert start bouw

De grondplaat is gelegd door wethouder Martijn Kortleven, Ron Nulkes voorzitter RvC Padua en Arjan Hogenboom namens Novaform/Trebbe. Voor Ron Nulkes is dit de laatste publieke handeling, aangezien hij binnenkort afscheid neemt als commissaris van Padua.

Nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen

Met de toevoeging van 22 driekamerappartementen en 3 tweekamerappartementen in diverse prijsklassen wil Padua een zo breed mogelijke doelgroep een kans bieden op deze woningen. De driekamerappartementen zijn levensloopbestendig en doordat ze dicht bij het centrum liggen ook zeker geschikt voor senioren en andere mensen die minder mobiel zijn. “Daarmee voegen we woningen toe die goed aansluiten bij de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens die op zoek zijn naar een sociale huurwoning.” aldus Anneke Allewijn, bestuurder van Padua.

Langehorst, een plek voor iedereen

Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt een plek voor iedereen. Hier zijn al drie appartementencomplexen met zowel koopappartementen als appartementen voor de sociale huur en de vrije sectorhuur gerealiseerd. De nieuwste aanwinst is dit gebouw, is het sluitstuk van deelplan Langehorst en is ontworpen door KOW Architecten. Het is een speels ontwerp, onder andere door de uitspringende balkons en het metselwerkaccent in zachte natuurtinten. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen in Langehorst omgeven door een kader van bomen en groen.

Duurzaam en toekomstbestendig

De appartementen voldoen aan de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw) en krijgen daardoor een energiezuinig A+++label. De integratie van een collectief WKO-systeem (warmte- en koudeopslag) samen met een individuele warmtepomp in elke woning, garandeert een duurzame verwarming en de mogelijkheid tot koeling tijdens de warmere maanden. Arjan Hogenboom, namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, is trots. “Landgoed in den Houte wordt duurzaam en inclusief, in de ruimste zin. Door onze samenwerking met Padua, bieden we een thuis aan mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Zo borgen we de sociale inclusiviteit en daarmee de toekomstbestendigheid van deze fijn wijk. Weer een mooi voorbeeld van ‘Samen bouwen aan geluk’.”

Landgoed in den Houte nadert voltooiing

Met het plaatsen van de grondplaat is de bouw van het appartementencomplex officieel gestart. Naar verwachting worden de appartementen eind 2024 opgeleverd. Voor die tijd worden deze woningen aangeboden via Huren in Holland Rijland. En zo nadert Landgoed in den Houte een duurzame, inclusieve wijk de voltooiing. De bouw van het eerste deelplan startte in mei 2020. Inmiddels zijn er ruim vijfhonderd woningen en appartementen in aanbouw of gerealiseerd. In totaal komen hier ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop. Dit betekent ook dat het laatste deelplan dit voorjaar nog in verkoop gaat. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform / Trebbe en is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein diende in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein niet langer voor de zorg nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin, met veel water en karakteristieke witte bruggetjes, werd in 2023 officieel geopend. De Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Geïnteresseerden

Ook wonen op Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op de site Landgoed in den Houte en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal