Anemoon is opgeleverd aan Duinweide Investeringen
Appartementengebouw Anemoon is opgeleverd
Deelplan Langehorst bestaat in totaal uit 3 appartementengebouwen
Deelplan Langehorst ligt prachtig in het bestaande groen

Oplevering Anemoon markeert volgende stap Langehorst

Onlangs leverde Trebbe het appartementencomplex Anemoon in Noordwijkerhout op aan Duinweide Investeringen. Anemoon biedt plaats aan 42 appartementen en is gerealiseerd in de omvangrijke gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte, in opdracht van de ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe. De oplevering van Anemoon luidt voor Duinweide Investeringen tegelijkertijd de volgende stap in binnen Landgoed in den Houte; de afname van een appartementencomplex in fase Langehorst.

Fase 1 van deelplan Langehorst omvat de bouw van twee appartementencomplexen. Eén gebouw voor Duinweide Investeringen, het andere biedt plaats aan koopappartementen die inmiddels allemaal verkocht zijn. De bouw van beide gebouwen is gestart. Naar verwachting worden ze rond de zomer van 2022 allebei opgeleverd.

Hoogwaardige kwaliteit als rijke toevoeging aan deze bijzondere woonomgeving

Pieter van Zeben, Commercieel Directeur bij Duinweide Investeringen: "De hoogwaardige kwaliteit die Novaform en Trebbe realiseren op het landgoed is een rijke toevoeging aan deze bijzondere woonomgeving. De ligging nabij diverse grote steden, maar toch midden in de natuur en vlak bij de zee, is ideaal. Dit maakt het een uitstekende asset die past binnen onze duurzame beleggingscriteria, en wij zijn enthousiast over onze duurzame samenwerking met Novaform en Trebbe."

Niels van Ginkel, directeur Novaform Rotterdam: "We zijn blij dat we onze goede samenwerking met Duinweide kunnen voortzetten op Landgoed in den Houte en daarmee een waardevolle ontwikkeling kunnen toevoegen aan het al brede programma. Het landgoed wordt steeds mooier en we zijn ervan overtuigd dat je straks prachtig kunt wonen op het landgoed. Naast de ligging en de rijke architectuur is ook de openbare ruimte van hoge kwaliteit. Inmiddels is ook gestart met de renovatie van de Engelse tuin die weer in oude luister wordt hersteld."

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: "De start bouw van Langehorst luidt binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte een nieuwe fase in. Hier komen prachtige appartementen voor de vrijesectorhuur en het koopsegment. Zo wordt Landgoed in den Houte een wijk met een mooie mix aan doelgroepen, precies zoals we het als ontwikkelcombinatie voor ogen hadden."

Langehorst: goed ingepast in de omgeving

Het ontwerp van beide appartementengebouwen is van de hand van KOW architecten. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de bollenschuren die karakteristiek zijn voor deze streek. Het ontwerp is speels door onder meer de uitspringende balkons en metselwerkaccenten in zachte natuurtinten. Het wordt bijzonder wonen in Langehorst. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen omgeven door een kader van bomen en groen. Binnen dit kader is ook gelegenheid om te parkeren. De weg aan de voorzijde grenst aan een monumentale bomenrij en zorgt voor een prachtig zicht op het monumentale Sint Bavogebouw.


Over de ontwikkeling en bouw

Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste fase biedt plaats aan twee appartementencomplexen. Ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe nam de ontwikkeling van Langehorst begin dit jaar ter hand. De bouw van beide gebouwen is inmiddels gestart. Een appartementencomplex met 17 appartementen is bestemd voor de vrijesectorhuur. Het andere appartementencomplex biedt plaats aan 21 koopappartementen die inmiddels allemaal verkocht zijn. De appartementen variëren in vloeroppervlak van 75 m² tot en met 112 m². Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. Zo bieden deze appartementencomplexen een fijn, comfortabel en betaalbaar thuis voor iedereen. Naar verwachting worden beide gebouwen aan het eind van de zomer van 2022 opgeleverd.


Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein dat in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienstdeed als psychiatrisch ziekenhuisterrein. 'De Bavo' was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Binnenkort gaat een nieuwe fase Landgoed in den Houte in verkoop met prachtige woningen in het waterrijke deel van het landgoed. Kijk voor meer informatie op www.landgoedindenhoute.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal