Deelplan Langehorst ligt prachtig in het bestaande groen
Deelplan Langehorst bestaat in totaal uit 3 appartementengebouwen

Hoogste punt Langehorst Landgoed in den Houte bereikt

18 mei 2022

Na een half jaar bouwen is het hoogste punt in de bouw van fase 1 Langehorst in Landgoed in den Houte te Noordwijkerhout bereikt. Fase 1 Langehorst biedt plaats aan twee appartementencomplexen, met in totaal 38 appartementen.

Vanuit fijne samenwerking naar een thuis voor iedereen.

Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De bouwbranche kent vele tradities, het vieren van een hoogste punt is daar een van. Het hoogste punt van Langehorst werd gemarkeerd met het hijsen van de vlag door Pieter van Zeben (commercieel directeur bij Duinweide Investeringen), Edwin Kolkhuis Tanke (algemeen directeur bij Novaform) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe). Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Pieter van Zeben: "Trebbe en Novaform realiseren een prachtige nieuwe woonwijk op een uniek landgoed en met inachtneming van de historie, een geweldige prestatie. De toevoeging van deze hoogwaardige appartementen verhoogt de kwaliteit en diversiteit van deze locatie. Wij zien uit naar de oplevering en verwachten dat onze huurders met veel plezier de appartementen gaan bewonen."

Edwin Kolkhuis Tanke, namens Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe: "Het al brede woonprogramma van Landgoed in den Houte krijgt door onze goede samenwerking met Duinweide weer een waardevolle toevoeging. Langehorst biedt prachtige appartementen voor de vrije sector huur en koop. Zo ontwikkelt het landgoed zich tot een complete wijk voor diverse doelgroepen, waar het dankzij de rijke architectuur en de hoge kwaliteit van de openbare ruimte prachtig wonen is."

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: "Landgoed in den Houte ontwikkelt zich stap voor stap tot een fantastische, groene leefomgeving met een mooie mix aan doelgroepen. Met het hoogste punt in deelplan Langehorst is een belangrijke mijlpaal behaald, dankzij de inzet van alle projectbetrokkenen. Op naar de volgende mijlpaal; de oplevering."

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte ligt op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. 'De Bavo' was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Over Langehorst: een plek voor iedereen

In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en koop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling. Medio 2020 startte de bouw van de eerste fase. Inmiddels zijn er al ruim 240 woningen opgeleverd in Landgoed in den Houte. Deelplan Langehorst ligt aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste fase biedt plaats aan twee appartementencomplexen. Het appartementencomplex met 17 appartementen is bestemd voor de vrije sector huur. Het andere appartementencomplex bestaat uit vier verdiepingen en biedt plaats aan 21 koopappartementen die allen verkocht zijn. De appartementen variëren in vloeroppervlak van 75 m² tot en met 112 m². Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerp van beide appartementengebouwen is van de hand van KOW architecten. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het ontwerp is speels door onder meer de uitspringende balkons en metselwerkaccent in zachte natuurtinten. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen omgeven door een kader van bomen en groen. Binnen dit kader is ook gelegenheid voor parkeren. De bouw van beide gebouwen startte in het najaar van 2021. Naar verwachting worden beide gebouwen aan het begin van de herfst van 2022 opgeleverd.

Geïnteresseerden

Ook geïnteresseerd in een woning in Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op www.landgoedindenhoute.nl en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal