weezenlanden-noord-daken2

Innovatie en design

Het Novaform team denkt buiten de gebaande paden en creëert innovatieve ontwerpen die bijdragen aan het creëren van bijzondere woon- en werkomgevingen of die een nieuwe betekenis geven aan bestaande ruimtes.

Samen met verschillende partijen willen we de schaarse leefruimte verduurzamen en ervoor zorgen dat de beschikbare ruimte verstandig wordt gebruikt.

Novaform² is onderdeel van een collectieve aanpak die wordt aangestuurd door een duurzaamheidscommissie binnen KlokHolding. Dit is een onafhankelijke commissie van het moederbedrijf die vanuit een holistisch perspectief kijkt naar manieren om de toekomst duurzaam vorm te geven. Aspecten zoals de sharing economy, industrialisatie, prefabricage en het behoud van grondstoffen behoren tot de onderwerpen die aan bod komen. We hebben ook smart grid-projecten die verschillende energiebronnen in wijken en steden met elkaar verbinden.

In het nieuwbouwproject De Bankier bijvoorbeeld, een 76 meter hoge woontoren in het centrum van Tilburg, wordt het hele gebouw geprefabriceerd. Zowel de dragende wanden als de vloeren en de gevelelementen, inclusief de kozijnen, worden vooraf in een fabriek geproduceerd. Het complex krijgt ook een collectief warmtepompsysteem (WKO) voor het verwarmen en koelen van de appartementen. Dit voorziet het gebouw ook van warm water.

AI Coolsingel75

Artist impression Coolsingel 75 Rotterdam

Onderaanzicht ingezoomd de bankier

Onderaanzicht ingezoomd de bankier

Artist Impression De Staal in Delft

Artist Impression De Staal in Delft

Up North Amsterdam

Up North Amsterdam

Paviljoen in den Houte

Paviljoen in den Houte

Houtbouw (CLT) in Paviljoen in den Houte

Novaform² projecten

Innovatie was het leidende principe in de hier genoemde projecten - zowel in concept als uitvoering.