Padua neemt opnieuw sociale huurwoningen af op Landgoed in den Houte

Op woensdag 14 februari jl. ondertekenden woningcorporatie Padua, ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en ontwikkelende bouwer Trebbe de overeenkomsten voor de realisatie van elf sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte Noordwijkerhout.

Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. Hier komen in totaal ongeveer 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige BAVO-terrein.

‘Op naar een wijk met een plek voor iedereen’


De Lanen, deelplan 5
De sociale huurwoningen maken onderdeel uit van De Lanen deelplan 5. Dit deelplan biedt naast de elf sociale huurwoningen ook plaats aan zestien koopwoningen, die allemaal al verkocht zijn. Het ontwerp van de woningen is van de hand van KOW architecten en is rijk gedetailleerd en goed ingepast in de omgeving. De Lanen 5 is vlak bij de Franse Tuin en het monumentale Sint Bavogebouw gesitueerd.


Vanuit een samenwerking naar een sociale inclusieve wijk
Anneke Allewijn, directeur-bestuurder van Padua: “Met deze woningen heeft Padua straks 121 sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte. Op de twintig vergelijkbare woningen die dit voorjaar worden opgeleverd, kwamen meer dan 2.000 reacties van woningzoekenden; de nood is hoog. Ik hoop deze succesvolle samenwerking voort te zetten in de laatste deelfases.” Martin Beukeboom, namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, is blij met de overeenkomst.

“We willen van Landgoed in den Houte een duurzame en inclusieve wijk maken, in de ruimste zin van het woord. We zijn dan ook ontzettend bij met de samenwerking met Padua. Zo biedt Landgoed in den Houte ook een thuis aan mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning, dit draagt bij aan de sociale inclusiviteit en daarmee de toekomstbestendigheid van deze fijne wijk.”


Duurzaam en toekomstbestendig
De sociale huurwoningen voldoen aan de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw) en krijgen daardoor een energiezuinig A+++label. De woningen worden aangesloten op het collectieve warmtekoudesysteem (WKO) van Landgoed in den Houte. Met deze duurzame installatie kunnen de bewoners hun woning verwarmen en koelen. Door de combinatie met hoogwaardige isolatie, zijn de huurders straks ook verzekerd van een betaalbare energielast.


Mede mogelijk gemaakt door Startbouwimpuls
Deze mijlpaal is mede bereikt dankzij de inzet van en nauwe samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en Padua. Als gezamenlijk resultaat kon aanspraak worden gemaakt op de Startbouwimpuls (SBI).


Landgoed in den Houte nadert voltooiing
De bouw van De Lanen 5 start dit voorjaar. Naar verwachting worden de sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd. En zo nadert Landgoed in den Houte een duurzame, inclusieve wijk de voltooiing. De bouw van het eerste deelplan startte in mei 2020. Inmiddels zijn er ruim vijfhonderd woningen en appartementen in aanbouw of gerealiseerd. In totaal komen hier ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop. Dit betekent ook dat het laatste deelplan dit voorjaar nog in verkoop gaat. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.


Over Landgoed in den Houte
Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform / Trebbe en is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein diende in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein niet langer voor de zorg nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin, met veel water en karakteristieke witte bruggetjes, werd in 2023 officieel geopend. De Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.


Geïnteresseerden
Ook wonen op Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op www.landgoedindenhoute.nl en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod!


Foto ondertekening: v.l.n.r: Martin Beukeboom (Trebbe), Anneke Allewijn (Padua) en Niels van Ginkel (Novaform).

Groepsfoto: bovenste rij v.l.n.r.: Cock van Leeuwen (Padua), Remco Raghunath (Trebbe), Bas Hofman (Trebbe) en Hans van Eeden (Padua) Onderste rij v.l.n.r.: Martin Beukeboom (Trebbe), Anneke Allewijn (Padua) en Niels van Ginkel (Novaform).

De Lanen 5 naast Sint Bavo

De Lanen 5
Landgoed in den Houte

Vogelvlucht-Paviljoen in den Houte-Nieuwbouw Noordwijkerhout-Landgoed in den Houte

Paviljoen
Landgoed in den Houte

Artist impression De Engelse tuin

Engelse tuin
Landgoed in den Houte

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal