Alle woningen opgeleverd in de Hoven van Aarlesche Erven deelplan 1, Best

Onlangs zijn de woningen van het eerste deelplan van de nieuwe wijk de Hoven van Aarlesche Erven in Best opgeleverd! De Hoven van Aarlesche Erven is een ontwikkeling van Best Wonen V.O.F., een ontwikkelcombinatie tussen Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars, en is de jongste wijk van Best. De wijk omvat in totaal circa 880 woningen en is gesitueerd aan de noordzijde van Best, met het prachtige natuurgebied het Groene Woud als achtertuin van de wijk. Dit eerste deelplan bestaat in totaal uit 38 duurzame koopwoningen, waarvan de sleutels officieel overhandigd zijn aan de kopers.

Met de eerste 38 woningen in de Hoven is tevens invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en is ingezet op een eetbare leefomgeving. Alle woningen zijn energieneutraal of zelfs nul-op-de-meter.

Over de ontwikkeling en bouw

De kenmerkende robuuste Brabantse architectuur is getekend door Schippers architecten BNA. Op 17 november 2022 werd de eerst paal geslagen door aannemer Van de Klok uit Nijmegen, en net geen jaar later is de bouw van dit deelplan volledig voltooid met een mooi resultaat als gevolg.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Duurzaamheid is voor de ontwikkelcombinatie een van de kernwaarden. De Hoven is in diverse opzichten een bijzonder duurzaam project. De woningen zijn energieneutraal of zelfs nul-op-de-meter. Samen met Vogelbescherming Nederland is gekozen om nestkasten in de woningen op te nemen. Daarnaast ontvangen alle bewoners een Vogelpakket om de tuin vogelvriendelijk te maken en is recent een Vogelsafari door de eigen wijk georganiseerd. Ook hebben alle bewoners een ‘eetbare tuin’ pakket ontvangen met daarin bijvoorbeeld een peren- of appelboom, een moestuin, frambozen- en kruidenplanten, en zelfs een kas. Een eetbare tuin biedt de mogelijkheid om thuis onbespoten, gezonde voeding binnen handbereik te hebben. Een mooie toevoeging bij de Hoven van Aarlesche Erven is dat de bergingen van een groen sedum dak zijn voorzien. Samen met de groene inrichting van de kavels en de aanleg van veel openbaar groen draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit. Tot slot hebben alle woningen nog een regenton gekregen die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat de toekomstige bewoners regenwater kunnen gebruiken om de beplanting in de tuin van water te voorzien. Die rijkheid aan groen is de kracht van de Hoven.

Volgende fasen

Het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven is inmiddels in verkoop. Deze fase bestaat uit een divers aanbod van 31 zeer duurzame rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. De bouw van deze fase start in april 2024. Meer informatie is te vinden op de website van de Hoven.
Het derde deelplan is in voorbereiding en zal naar verwachting begin 2024 in verkoop gaan. Ook dit deelplan zal bestaan uit een rijke mix van tussen- en hoekwoningen, levensloopbestendige woningen, tweekappers en een unieke vrijstaande woning.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal