Start bouw 38 duurzame woningen in de Hoven van Aarlesche Erven

De bouw van de eerste 38 woningen van de Hoven van Aarlesche Erven in Best is gestart. Op 17 november 2022 is de eerste paal geslagen door KlokGroep. In januari 2023 wordt dit mooie moment officieel gevierd met alle gelukkige kopers. Best Wonen vof, een ontwikkelcombinatie tussen Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars BV, is verheugd om een van de eerste deelplannen in dit gebied te hebben ontwikkeld. Met de eerste 38 woningen in de Hoven is invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wordt ingezet op een eetbare leefomgeving. De Hoven omvat energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen. Inmiddels is gestart met de ontwikkeling van het volgende deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven.

de Hoven van Aarlesche Erven

In de gemeente Best, gelegen nabij Eindhoven, komt de nieuwe woonwijk Aarlesche Erven. Een nieuwe groene woonomgeving waar de komende jaren 880 woningen gerealiseerd worden. Het eerste deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven bestaat uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een unieke vrijstaande woning. De Hoven omvat energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen in een groene en eetbare leefomgeving.

Architectuur

De kenmerkende robuuste Brabantse architectuur is getekend door Schippers architecten BNA. De typische architectuur in dit plan toont zich door fraai metselwerk met ambachtelijke detaillering. Houten kozijnen en stevig timmerwerk op de verdieping in natuurlijk ogend hout maken de link naar de landelijke uitstraling. De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving.

Locatie

De nieuwe woonwijk Aarlesche Erven kent een unieke locatie. Toekomstige bewoners wonen tussen stad en land. Het prachtige natuurgebied het Groene Woud is gelegen in de achtertuin van de wijk. De dynamiek van de bruisende stad Eindhoven is binnen 15 minuten met de trein te bereiken. Daarnaast ligt het centrum van Best en daarmee de dagelijkse voorzieningen op loopafstand.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Best Wonen vof hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Samen met Vogelbescherming Nederland is gekozen om nestkasten in de woningen op te nemen. Daarnaast ontvangen alle nieuwe bewoners een Vogelpakket om de tuin vogelvriendelijk te maken en wordt een Vogelsafari door de eigen wijk georganiseerd. Een mooie toevoeging bij de Hoven van Aarlesche Erven is dat de bergingen van een groen sedum dak worden voorzien. Samen met de groene inrichting van de kavels en het aanleggen van veel openbaar groen draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit. Tot slot krijgen alle woningen nog een regenton die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien. Die rijkheid aan groen is de kracht van de Hoven. We hopen dat toekomstige bewoners geïnspireerd raken hun tuin en woning nog verder te verduurzamen en te vergroenen.

Eetbare leefomgeving

De aanwezigheid van het Groene Woud en het kleinschalige voedsellandschap wordt in de Hoven van Aarlesche Erven omarmt. De natuur die Aarlesche Erven omringt, komt terug in de wijk. Binnen de Hoven van Aarlesche Erven wordt invulling gegeven aan de eetbare leefomgeving door de woningen aan de voorzijde te voorzien van eetbare bessenhagen. Om een eetbare leefomgeving in stand te houden, is ook het behoud van biodiversiteit belangrijk. Daarom worden de erfafscheidingen aan de buitenzijde voorzien van hedera hagen. Deze worden aangevuld met andere (eetbare) klimplanten. Kopers ontvangen tevens een cheque om zelf invulling te geven aan een eetbare of duurzame achtertuin. Deze kan ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een workshop ‘Biodiverse tuinen’ of een startpakket voor een eigen thee- of moestuin.

Bouw en planning

De Hoven van Aarlesche Erven wordt gebouwd door KlokGroep uit Nijmegen. KlokGroep is op 17 november gestart met de bouwwerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zullen de woningen in het derde of vierde kwartaal van 2023 opgeleverd worden.

Volgende fase

De volgende fase van de Hoven van Aarlesche Erven gaat in het voorjaar van 2023 in de verkoop. Deze fase bestaat uit een divers aanbod van 31 zeer duurzame rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Meer informatie is te vinden op de website van de Hoven.

Geïnteresseerden

Ook geïnteresseerd in een van de duurzame woningen in de Hoven van Aarlesche Erven? Schrijf je vrijblijvend in op de projectwebsite en ontvang het laatste nieuws en aanbod van de nieuwe fase! Voor aanvullende informatie en vragen kan ook contact opgenomen worden met VB&T Nieuwbouwmakelaars via telefoonnummer 040 - 269 69 44 of ERA Makelaardij Ed Willems via telefoonnummer 0499 - 37 40 40.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal