Start verkoop 38 duurzame woningen in de Hoven van Aarlesche Erven in Best

De verkoop van de eerste 38 woningen van de Hoven van Aarlesche Erven is gestart. In de gemeente Best, gelegen nabij Eindhoven, komt de nieuwe woonwijk Aarlesche Erven. Een nieuwe groene woonomgeving waar de komende jaren 880 woningen gerealiseerd worden. Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars BV zijn verheugd om een van de eerste deelplannen in dit gebied te mogen ontwikkelen. Het aanbod bestaat uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen in verschillende verschijningsvormen en een unieke vrijstaande woning. Met de eerste 38 woningen in de Hoven is tevens invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wordt ingezet op een eetbare leefomgeving. De Hoven omvat energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen.

Architectuur

De kenmerkende robuuste Brabantse architectuur is getekend door Schippers architecten BNA. De typische architectuur in dit plan toont zich door het fraaie metselwerk met ambachtelijke detaillering. Houten kozijnen en stevig timmerwerk op de verdieping in natuurlijk ogend hout maken de link naar de landelijke uitstraling. De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving.


Locatie

De nieuwe woonwijk Aarlesche Erven kent een unieke locatie. Toekomstige bewoners wonen tussen stad en land. De dynamiek van de bruisende stad Eindhoven is binnen 15 minuten met de trein te bereiken. Daarnaast ligt het centrum van Best en daarmee de dagelijkse voorzieningen op loopafstand. Het prachtige natuurgebied het Groene Woud is gelegen in de achtertuin van de wijk.


Duurzaamheid en biodiversiteit

Ballast Nedam Development en Novaform hechten veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom worden alle woningen energieneutraal opgeleverd en de vrijstaande woning wordt als nul-op-de-meter-woning gebouwd.
De biodiversiteit in de wijk wordt nog meer bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland is gekozen om nestkasten in de woningen op te nemen. Een mooie toevoeging bij de Hoven is dat de bergingen van een groen sedumdak worden voorzien. Samen met de groene inrichting van de kavels en het aanleggen van veel openbaar groen draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit. Een bijkomend voordeel is het prettige beeld dat dit vele groen oplevert. Tot slot krijgen alle woningen nog een regenton die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.


Eetbare leefomgeving

De aanwezigheid van het Groene Woud en het kleinschalige voedsellandschap wordt in de Hoven omarmt. De natuur die Aarlesche Erven omringt, komt terug in de wijk. Binnen de Hoven wordt invulling gegeven aan de eetbare leefomgeving door de woningen aan de voorzijde te voorzien van eetbare bessenhagen. Om een eetbare leefomgeving in stand te houden, is ook het behoud van biodiversiteit belangrijk. Daarom worden de erfafscheidingen aan de buitenzijde voorzien van hedera hagen. Deze worden aangevuld met andere (eetbare) klimplanten. Kopers ontvangen tevens een cheque om zelf invulling te geven aan een eetbare of duurzame achtertuin. Deze kan ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een workshop 'Biodiverse tuinen' of een startpakket voor een eigen thee- of moestuin.


Bouw en planning

De Hoven van Aarlesche Erven wordt gebouwd door KlokGroep uit Nijmegen. Als alles volgens planning verloopt, zal medio 2022 gestart kunnen worden met de bouwwerkzaamheden. De eerste woningen zullen dan medio 2023 opgeleverd worden.


Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 380.000,- tot € 850.000,- vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van de Hoven: www.hoven-aarlesche-erven.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal