Zorgcomplex, Maasbree
Zorgcomplex, Maasbree
Zorgcomplex, Maasbree
Zorgcomplex, Maasbree
Zorgcomplex, Maasbree
Zorgcomplex, Maasbree

Zorgcomplex, Maasbree

ReferentieBinnenstedelijkNieuwbouw

De Zorggroep, Novaform Vastgoedontwikkelaars en de Gemeente Peel en Maas hebben aan de Broekstraat, in het centrum van Maasbree, kleinschalige woonvormen en appartementen voor ouderen gerealiseerd. Met de realisatie van de woningen is één van de grote wensen van het dorp Maasbree in vervulling gegaan. Het dorp vroeg zelf om een aantal drastische ingrepen in het hart van de gemeenschap door middel van een integraal project met diepte-investeringen in zorg, onderwijs en welzijn, gecombineerd met een nieuwe inrichting van de openbare ruimte.

Zorgcomplex Maasbree

Een zorgcomplex aangepast op de behoefte van cliënten.

Kleinschalige woonvormen
In de vier kleinschalige woonvormen wonen in totaal 21 personen met een psychogeriatrische en/of een somatische aandoening. Bij deze bewoners is meestal sprake van dementie. De hierboven liggende 15 appartementen en de buurtkamer, zijn gebouwd voor bewoners met een zorgindicatie maar die nog zelf de regie over hun leven hebben. De inrichting van de woningen zijn aangepast aan de behoefte van de cliënten.

Prachtige 'belevingstuin'
In het hart van het gebouw is een prachtige ‘belevingstuin’ aangelegd. Deze belevingstuin is een waardevolle verlenging van de binnenruimte. Dat is één van de redenen waarom er bij de bouw van deze nieuwe zorglocatie aan de Broekstraat in Maasbree is gekozen voor de aanleg van deze tuin. Het bedrag voor deze 'Belevingsgerichte tuin' is door middel van een sponsordiner in Maasbree bij elkaar gebracht.

Architect
Woudstra Architecten
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars
Realisatie
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
november 2012