Boomgaerde fase 1B in verkoop

29 januari 2024

In Boomgaerde, nabij het strand van Monster, komen ca. 180 woningen. Na een succesvolle verkoop van fase 1A zijn we onlangs in verkoop gegaan met fase 1B. Deze fase bestaat uit 37 grondgebonden woningen van verschillende woningtypes: 12 familiewoningen | 18 herenhuizen | 6 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Ontworpen door twee architectenbureaus, zodat er eenheid is en tóch variëteit.

John Chan van Wubben.Chan architecten: ‘Subtiele verschillen zorgen voor steeds nét een andere woning.' Bert Tretmans van Schippers Architecten: ‘In de woningen zie je allerlei landelijke elementen uit de omgeving terug. Zoals staand metselwerk en duurzaam hout. Robuust, stoer en tijdloos’.
Net zoveel aandacht als er is voor de architectuur is er voor het landschap. Privé gaat direct over in het groen waar kinderen kunnen spelen en buren elkaar kunnen ontmoeten. De verschillende wandelpaden leiden je onder andere naar de duinen, net achter de wijk. Het ultieme ontmoetingspunt is de boomgaard in het hart van het plan. Boris von der Möhlen van RRog Stedenbouw: ‘Omdat buiten zijn belangrijk is, hebben we in ons ontwerp rekening gehouden met veiligheid. Auto’s blijven zo veel mogelijk buiten de openbare ruimten, meestal verscholen achter de achtertuinen.’


Gebiedontwikkelaar: De Westlandse Zoom (OBWZ)
Ontwikkelcombinatie: Novaform- Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling
Architecten: Wubben.Chan Architecten en Schippers Architecten BNA
Stedenbouw: RRog Stedenbouw
Makelaars: Borgdorff Makelaars, Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars en Nelisse Makelaarsgroep
Meer info over het project: www.boomgaerde.nl

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal