Tender De Zaanse Warande Schets

Tender De Zaanse Warande, Zaandam

Er komt een tender voorbij en je denkt let's go, we doen mee! Je maakt een plan, stopt er je ziel en zaligheid in. Je dient het in... en dan win je niet. Dat is natuurlijk balen. Niets aan te doen. Maar ondanks dat zijn we enorm trots op het plan wat we hebben neergezet. En dat delen we graag met je. Bekijk HIER de animatie die we gemaakt hebben.

Bij de noordelijke entree van de stad, aan de zuidzijde van het gloednieuwe Zaans Medisch Centrum, ligt een bijzonder stukje Zaandam. Tenminste, als je goed kijkt, want het oude ziekenhuis staat er nu nog. Maar, als dat straks is verdwenen, ontstaat hier een unieke kans om op misschien wel één van de meest bijzondere woonlocaties van Zaandam te wonen.

Het gebied is bijzonder vanwege de vele contrasten. Aan de west- en noordzijde de drukte van de stad, het ziekenhuis, de zorgboulevard en de nieuwe Albert Heijn, en aan de oost en zuidzijde de rust en rijkdom van het waterrijke, parkachtige en groene Burgemeester in 't Veldpark en de Gouw.

Stad en natuur, rumoer en stilte, activiteiten en rust. Een bijzonder stukje Zaandam, dat de potentie heeft uit te groeien tot een bijzonder puzzelstukje in het Zaanse Mozaïek. Novaform Vastgoedontwikkelaars schetst u graag een beeld hoe de contrasten in het gebied worden benut als unieke kansen. We presenteren u: de Zaanse Warande.

De oorsprong van de plannen voor de Zaanse Warande ligt bij de basis waarop het nieuwe Zaans Medisch Centrum is gebouwd. Een omgeving creëren waardoor mensen zich prettig voelen. Het is bewezen dat patiënten sneller genezen in een omgeving zonder stress, met goed daglicht en een prettig uitzicht op groen. Die gedachte pakken we op en rollen we als het ware uit over het hele plangebied. Zo creëren we een healing landscape voor patiënten, medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis en de zorgboulevard, maar ook de toekomstige bewoners.

De Zaanse Warande wordt ontwikkeld langs brede zichtlijnen die vanuit het Zaans Medisch Centrum en het zorghotel lopen richting het Burgemeester In ’t Veldpark en de Gouw. We creëren een groene entree en versterken het uitzicht op groen en natuur door de gebouwen te voorzien van groendaken en groene daktuinen voor bewoners.

Het parkachtige gebied is autovrij en gevarieerde wandelroutes voeren langs prachtige tuinen en waterpartijen. De bloementuin, speeltuin, sporttuin of natuurtuin, overal is plaats om even tot rust te komen.

Wie in een park verblijft of woont, wil natuurlijk zoveel mogelijk genieten van al dit moois. De woningen en appartementen worden dan ook gebouwd met veel raampartijen die aan alle zijden zicht bieden op de groene omgeving. In totaal biedt de Zaanse Warande ruimte aan 250 wooneenheden voor jong en oud; van sociale huur- of koopwoningen voor starters of zorgbehoevende ouderen, tot ruime woningen voor gezinnen of stellen die met z’n tweeën willen genieten van het leven of de oude dag.

Aan de zuidkant van de zorgboulevard maken we woningen waarbij de begane grond ruimte biedt aan kleine, aan-huis-gebonden bedrijfjes of winkeltjes. We versterken daarmee de functie van de zorgboulevard en maken een actieve plint wat weer bijdraagt aan de levendigheid overdag en in de avonduren. Liever een zorgwoning voor je ouders op de begane grond? Dat kan ook. Deze woningen zijn makkelijk uit te breiden en multifunctioneel in te delen.

Voor de Zaanse Warande maken we optimaal gebruik van de kwaliteiten en contrasten in het gebied om een prachtig pareltje voor Zaandam te creëren. De Zaanse Warande is géén doorsnee woonwijk, géén zorglocatie, maar een multifunctioneel, groen woon- en welzijnslandschap voor patiënten, zorgverleners, ondernemers en bewoners. Een plek om elkaar te ontmoeten, voor elkaar te zorgen en om heerlijk te wonen. Kortom: een plek om je buitengewoon goed te voelen.

Welkom in de Zaanse Warande.