Schets, 't Groen benedenaanzicht
Luchtfoto, Heinenoord
Schets, 't Groen boederijwoningen
Schets, 't Groen lucht foto tweekapper
Schets, 't Groen zij-aanzicht
Schets, 't Groen water
Schets, 't Groen tweekapper
Schets, 't Groen laanwoningen
Schets, 't groen zij-aanzicht tweekapper
Schets, 't groen tweekapper straat
Schets, 't Groen Tweekapper

't groen, Heinenoord

In voorbereidingUitleggebiedInnovatieNieuwbouw
142 woningen

In Heinenoord ontwikkelt Novaform project 't groen. Een nieuwe wijk met focus op mens én natuur. Hier komen uiteindelijk 142 woningen in allerlei categorieën met een hoog duurzaamheidsniveau.

De historie en huidige indeling van het dorp en het omringende landschap zijn gebruikt als inspiratie voor het ontwerp en omvat drie nieuwe leefgebieden die het karakter van het dorp versterken en het dorp verbindt met het ommeland:

  • ‘De Laan’: de nieuwe, statige, groene entree van het dorp.
  • ‘De Waard’: een groen lint door het gebied waar buurtbewoners kunnen recreëren.
  • ‘De Kreek’: een breed waterlandschap aan de oostzijde van het dorp voor vermaak en waterbuffering.


Gevarieerde wijk

In de nieuwe woonwijk komen zowel koop- als huurwoningen: rijwoningen, twee-onder-éénkapwoningen maar ook vrijstaande woningen en appartementen. De bedoeling is dat er ook enkele vrije kavels en vijf kleine starterswoningen, zogenaamde 'tiny houses' worden gerealiseerd.


Klimatologische voorzieningen

In het project staan duurzaam en klimaatadaptief bouwen centraal en is meer dan de helft van de projectlocatie bestemd voor groen en water. Dat levert prachtige woningen op in een omgeving met levendige beplanting, waterrijke zones en natuurlijke paden. Deze eigentijdse en dynamische woonomgeving geeft ruimte aan natuurinclusiviteit en biodiversiteit. Alle woningen worden gasloos en uitgerust met energiebeperkende voorzieningen. De sociale huurwoningen worden zelfs nul-op-de-meter. In de openbare ruimten komen diverse duurzame en klimatologische voorzieningen, waaronder een waterbufferzone, waterdoorlatende verhardingen, schaduwplekken, sedum- en grasdaken en een energie-opwekkende speeltuin. Er is ruimte voor wandel- en fietsroutes en veel groen in de vorm van hagen, bomen en struiken. Parkeren vindt plaats in parkeerhoven en er komen laadpalen voor elektrische voertuigen. Tevens wordt er energie opgewekt door middel van zon en wind.


Planning

De verkoop van de eerste fase van 't groen met 48 woningen is in oktober 2022 van start gegaan. Naar verwachting gaat in 2023 de eerste paal de grond in.

Architect
RoosRos Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars B.V.
Installatie-adviseur
Aveco de Bondt
Realisatie
Kroon & de Koning BV
Oplevering
Vanaf 3e kwartaal 2024