Sterkenburg, Hoofddorp

ReferentieOverige locatieInnovatieNieuwbouw
39 woningen en 16 appartementen

Op de locatie van het voormalige binnenzwembad Het Spectrum vormt nieuwbouwproject Sterkenburg als het ware een nieuwe entree naar de wijk Toolenburg. De volledig vernieuwde Sporthal Het Spectrum is als het ware geïntegreerd in het plan. Het nieuwbouwproject heeft een zeer centrale ligging.

Samen met KOW uit Eindhoven en RRog uit Amsterdam werkten we een plan uit met bijzondere aandacht voor de openbare ruimte, parkeeroplossingen op maat en een variatie aan woningtypes. Het plan bestaat uit 55 huur- en koopwoningen.

Op de hoek van de Altenburg en de Assumburg is een appartementencomplex met 16 appartementen gesitueerd, deze worden verhuurd door een belegger. Hierachter liggen de 3-laagse stadswoningen. In de wijk zijn diverse twee-onder-één-kapwoningen en tussen- en hoekwoningen gerealiseerd. Het sportthema komt terug in een aantal woningen door in het metselwerk een afbeelding van een sporter te verwerken. Iedere woning heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Woonoppervlaktes variëren tussen 112 en 146 m2 en inhoud varieert tussen 413 en 540 m3.

De wijk bevat een autovrij binnengebied waar veilig gespeeld kan worden en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Inspiratie voor de ontwikkeling was de oorspronkelijke identiteit van het gebied, waarbij de bestaande sporthal aanleiding gaf om een sportieve, gezonde buurt te ontwikkelen met een groene, parkachtige ruimte met een hardloopbaan, sport- en speelfaciliteiten.

De nieuwe wijk wordt gasloos en de woningen worden onder andere voorzien van een warmtepomp, PV-panelen en vloerverwarming in de hele woning. Daarmee worden de woningen energieneutraal.

Architect
KOW
Bouwer
Bolwerk Weekers
Directeur
Novaform Vastgoedontwikkelaars B.V.
Installatie consultant
Eteck
Realisatie
HSB Bouw B.V.
Oplevering
2e kwartaal 2021