Renovatie St.-Jacobsstraat 6-8, Utrecht

ReferentieBinnenstedelijkKantoorInnovatieTransformatie
4.950 m² kantoorruimte

Het gedateerde kantoorpand aan de St. Jacobsstraat in het centrum van Utrecht stond al geruime tijd leeg. Het pand voldeed niet meer aan de gebruikelijke standaarden en wensen, waardoor het gerevitaliseerd is.

Het bestaande gebouw is eind jaren vijftig ontworpen door architect Hans Knoop uit Utrecht. Met respect voor het ontwerp uit de jaren vijftig heeft K3 Architectuur het gebouw een frisse uitstraling gegeven. Door de renovatie van dit oude kantoorpand wordt de binnenstad sterk vernieuwd. De kenmerkende brede borstweringen in de voorgevel is gehandhaafd maar wel met een moderne afwerking van kwaliteitsverhogend glasmozaïek in een uniek patroon. Ook zijn er nieuwe aluminium kozijnen met beglazing aangebracht en op de begane grond zijn enkele puien vervangen. De zijgevels zijn vernieuwd en daarnaast was een grondige reiniging noodzakelijk om een frisse en vernieuwde uitstraling te krijgen. Het dak is compleet vernieuwd.

Het gebouw biedt nu plaats aan circa 4.950 m2 kantoor voor de Kamer van Koophandel, inclusief fietsenstalling en restauratievoorzieningen in de kelder.

Architect
K3 Architecten
Bouwer
Adams Adviesbureau
Directeur
Novaform Vastgoedontwikkelaars B.V.
Installatie consultant
K+ Adviesgroep
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud