Laapersveld rijwoningen met parkeerplaatsen
Laapersveld voorgevel rijwoning
Laapersveld voordeur en raam
Laapersveld tweekapper met een oprit
Laapersveld vrijstaande woning met spelende kinderen
Laapersveld hoekwoning vrijstaand
Laapersveld omgevingsfoto met geparkeerde auto's
Laapersveld zij-aanzicht met omgeving en straat
Laapersveld rijwoningen ingezoomd
Laapesveld tweekapper met oprit
Laapersveld tweekappers met oprit

Laapersveld, Hilversum

ReferentieBinnenstedelijkNieuwbouw
10 twee-onder-één-kapwoningen - 1 vrijstaand geschakelde woning - 19 rij -en hoekwoningen

In Laapersveld ontwikkelde Novaform een prachtige nieuwe wijk met een vrijstaand geschakelde woning, tien statige twee-onder-één-kapwoningen in jaren dertig stijl, alsmede enkele ruime rij-en hoekwoningen met ruime tuin. Een kleinschalig en exclusief project in een stad waar zelden nieuwbouw voorkomt. De woningen zijn prachtig gesitueerd op mooie, ruime kavels. De ligging is perfect, op steenworp afstand van het centrum.

Karakteristiek jaren dertig ontwerp

Een fraai project gelegen in het prachtige Hilversum-Zuid met architectuur die teruggrijpt naar de jaren dertig van de vorige eeuw.

Duidelijke architectuursignatuur
Hilversum heeft als stad een duidelijke architectuursignatuur die teruggrijpt naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Reden voor Novaform om het plan daarbij aan te laten sluiten. De woningen zijn zo ontworpen dat de stijlkenmerken uit die tijd duidelijk zichtbaar zijn, maar met een eigentijdse interpretatie. De eenheid tussen de architectuur, de openbare ruimte en de stedenbouwkundige opzet heeft geresulteerd in een aangename woonbuurt die iets moois toevoegt aan de stad.

Een fraai ontwerp
De gevels kenmerken zich door de grote dakoverstekken, luifels, erkers en ornamenten. In het metselwerk zijn elementen uit de dertiger jaren zoals betonbanden, speklagen en verdiepte voegen opgenomen. In de details van de dakranden en kozijnen is de verfijning van die tijd terug te vinden. Voor het metselwerk is gekozen voor een warme steen in een bruin-aubergine kleur. Het formaat van de steen is bijzonder, de langgerekte vorm geeft de gemetselde muren een duidelijke horizontale geleding die past bij de stijl van de jaren '30. Ook de tuinmuren zijn mee ontworpen in de stijl van de buurt. Daardoor ontstaat een duidelijke eenheid in de wijk, die er tevens voor zorgt dat de architectonische kwaliteit van de woningen ook in de erfafscheidingen is doorgevoerd.

Architect
Rothuizen Architecten
Constructeur
Bolwerk Weekers
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars B.V.
Realisatie
Reuvers Bouw