De Kardinaal appartementencomplex onderaanzicht
De Kardinaal omgeving met op de achtergrond het appartementencomplex
De kardinaal appartementencomplex met water
De kardinaal appartementencomplex vooraanzicht met omgeving

De Kardinaal, 's-Hertogenbosch

ReferentieBinnenstedelijkNieuwbouw
38 appartementen - 1 penthouse - commerciële ruimte

Tegen de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op de hoek van de Van Berckelstraat en Zuid-Willemsvaart, is een modern en statig appartementengebouw gerealiseerd. 'De Kardinaal' straalt luxe, klasse en ruimte uit. Met het kanaal en het centrum voor de deur hebben deze appartementen een weids uitzicht en bijna de hele dag zon.

Poort naar de binnenstad

Bij de gemeente leefde de wens om aan te sluiten bij het karakter van de reeds gerealiseerde nieuwbouw in de Van Berckelstraat met de suggestie van een poort naar de binnenstad. Bepalend voor de uiterlijke vormgeving van 'De Kardinaal' zijn de bestaande bebouwingen. Materialen en kleuren vloeien voort uit deze bestaande bouw.

De architectonische opgave bestond er vooral uit om door differentiatie van volumes, materialen en kleuren een harmonisch geheel te maken. Naast de extra hoogte dragen de ver uitkragende balkons bij aan het solitaire aanzicht van het hoekgebouw. De indeling van de woningen en de oriëntatie van balkons en dakterrassen zijn in belangrijke mate ingegeven door de aantrekkelijke ligging van het complex aan de Zuid-Willemsvaart.

Architect
Stut Architecten
Constructeur
Goudstikker - de Vries B.V.
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars B.V.
Realisatie
Bouwbedrijf Remmers