Blom exterieur rijwoning
Blom exterieur tweeondereenkapper
Blom exterieur vrijstaande woning
Blom exterieur benedenbovenwoning

Blom, Klaaswaal

In voorbereidingIn uitvoeringOverige locatieGebiedsontwikkelingNieuwbouw
31 woningen

Ten zuidoosten van de sportvelden wordt aan de Oud-Cromstrijensedijk Oostzijde plaats gemaakt voor circa 120 mooie nieuwe woningen.

Het aanbod bestaat uit woningen in diverse prijsklassen, gekenmerkt door mooie architectuur en fraaie afwerking. De omgeving wordt ingericht met speel- en ontmoetingsplekken en volop groen. Rustig wonen in een dorp, maar ook de dynamiek en de voorzieningen van de stad in de buurt.

Blom is een nieuwe groene woonomgeving waar de komende jaren 120 woningen gerealiseerd worden. De verkoop van de eerste 31 woningen van Blom in Klaaswaal is in december 2022 gestart. Met deze eerste 31 woningen van Blom is tevens invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wordt ingezet op een gezonde leefomgeving met veel groen, water en biodiversiteit. Blom omvat energie neutrale en nul-op-de-meterwoningen.

Locatie

De nieuwe woonwijk kent een unieke locatie. Toekomstige bewoners wonen tussen dorpskern en landerijen. Het centrum van Klaaswaal en daarmee de dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand. In de directe omgeving van Blom kun je heerlijk wandelen, fietsen en recreëren. De dynamiek van de bruisende stad Rotterdam is binnen 30 autominuten te bereiken.

Het Blom-kozijn

Blom krijgt een vriendelijk en dorps karakter. De architectuur van RoosRos is traditioneel en klassiek, en sluit naadloos aan bij de bestaande woningen in de omgeving. Geïnspireerd door de ‘wederopbouw’ architectuur met unieke stijlelementen als grote raampartijen, een meanderende plint en repeterende elementen wordt speciaal voor dit plan het Blom-kozijn geïntroduceerd: een ode aan het aloude bloemkozijn! De woningen zelf zijn uniek, en vormen binnen de bouwvolumes een duidelijk geheel. In combinatie met de mooie hagen krijgt Blom het karakter van een tuindorp.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Novaform en Gebrs. Hooghwerff hechten veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom worden alle beneden-/bovenwoningen energieneutraal opgeleverd, en de eengezinswoningen worden zelfs als nul-op-de-meterwoning gebouwd.
De biodiversiteit in de wijk wordt nog meer bevorderd. Op de platte daken van de bergingen wordt een groen sedumdak aangebracht. Ook krijgen de houten bergingen een regenton, zodat het opgevangen regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.
De wijk wordt klimaat adaptief ingericht. Er komen twee grote wadi’s die ervoor zorgen dat bij regen het water op een natuurlijke manier wordt opgevangen. Rondom de wadi’s zijn de bomen en het groen bestand tegen zowel overtollig water als tegen droogte. Het openbaar gebied van Blom zal bestaan uit een mix van gazon grassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters en struikgewassen. Dit zorgt ervoor dat een groot scala aan dieren hier eten, schuil- en nestplekken vindt.

Bouw en planning

Blom wordt gebouwd door Gebrs. Hooghwerff uit Strijen. De bouw van de eerste fase is gestart, oplevering wordt verwacht begin 2025. De start bouw van de 2e fase en de start verkoop van de 3e fase staan gepland voor 2024.

Architect
RoosRos architecten
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V.
Realisatie
Gebrs. Hooghwerff B.V.