Onderaanzicht van het balkon van Belvedere
Vooraanzicht van Belvedere
Belvedère Hilversum
Onderaanzicht ingezoomd Belvedere
Belvedère Hilversum

Belvedère, Hilversum

ReferentieBinnenstedelijkNieuwbouw
55 appartementen

Dit appartementencomplex bevindt zich op de hoek van Oostereind en de Van Linschotenlaan in Hilversum en bevat 55 vrije sector huurwoningen. Het complex vormt de afsluiting van de zes appartementenblokken die in de jaren tachtig aan de Van Linschotenlaan (nabij Tergooiziekenhuizen) zijn gebouwd en heeft een opvallende ’vaasvorm’.

"Een spannend en innovatief gebouw dat een beeld geeft van de architectuur van de toekomst"

Om de verkoop van het appartementencomplex mogelijk te maken, paste Novaform in samenwerking met René van Zuuk Architecten te Amstelveen het appartementencomplex aan naar de wensen van Altera Vastgoed.

Altera neemt alle appartementen in belegging. Het gebouw telt 10 verdiepingen met 3- en 4-kamerappartementen. De projectnaam Belvedère verwijst naar het fenomenale uitzicht over Hilversum en de bosrijke omgeving.

Architect René van Zuuk maakte een ontwerp voor een bijzonder architectonisch gebouw. Het gebouw begint onderaan smal en wordt naar boven toe gelijkmatig breder, waardoor de toren een stoere en tegelijk slanke uitstraling krijgt. De gekozen materialen en open balkons geven de woontoren een vriendelijk karakter. Op elk balkon kun je genieten van de zon. Er is veel groen te vinden rondom het complex.

Wie in Belvedère woont, heeft het getroffen. De woontoren heeft een ideale ligging op de grens van Hilversum en de omliggende natuur, maar ook dicht bij uitvalswegen en voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen.

Deze hoogwaardig afgewerkte appartementen hebben allemaal een ruim balkon en een woonoppervlakte tussen 65 m² en 126 m².

Architect
René van Zuuk Architecten
Constructeur
Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar BV
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars
Installatie-adviseur
Verwey
Realisatie
Lokhorst Bouw & Ontwikkeling