Edwin Kolkhuis Tanke, wethouder Nelleke Vedelaar en met cheque Teun Bouwhuis

Wethouder overhandigd cheque Novafonds aan Stichting Meedoen in het Groen.

13 oktober 2016

Woensdag 12 oktober heeft de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar het officiële startsein gegeven voor de eerste bouwactiviteiten in De Weezenlanden. In deze eerste fase realiseren Novaform Vastgoedontwikkelaars en KlokGroep in opdracht van deltaWonen 41 huurappartementen en 9 huurwoningen.

Om dit bijzondere moment te vieren heeft de wethouder namens het Novafonds een cheque overhandigd aan Teun Bouwhuis van Stichting Meedoen in het Groen. Deze stichting heeft als doelstelling om kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking te ondersteunen in hun ontwikkeling. In zijn dankwoord vertelde Bouwhuis over de stichting en wat er allemaal al bereikt is. Namens de Stichting Meedoen in het Groen had hij een cadeau voor het nieuwe project: een boom van hun terrein die op De Weezenlanden geplaatst wordt.

Het Novafonds ondersteunt lokale initiatieven rond een bouwproject dat Novaform ontwikkelt. Novaform reserveert een deel van haar verdiensten voor het ondersteunen van die initiatieven. Die reserveringen brengen ze onder in het Novafonds, tezamen met een aantal potentiële initiatieven. Dit keer was Stichting Meedoen in het Groen de gelukkige.

Zonnepanelen gekoppeld aan energiemeters
De appartementen en de woningen van deltaWonen krijgen zonnepanelen die gekoppeld zijn aan de energiemeter van iedere huurder. De verwachting is dat de woningen en appartementen van deltaWonen in het voorjaar van 2018 worden opgeleverd.

Vleermuishotel en nestkasten
Bijzonder bij de bouw van de appartementen is ‘het vleermuizenhotel’: in de kopgevel van de appartementen worden aan de zijde van het gerechtsgebouw een vleermuizenhotel en nestkasten voor de gierzwaluwen gerealiseerd.

Herontwikkelingslocatie
Het project maakt deel uit van de herontwikkeling van de alom bekende ziekenhuislocatie Weezenlanden in Zwolle. Op deze locatie is ruimte voor ongeveer 290 woningen. In het plan komt een mix van woonhuizen en enkele appartementengebouwen. Er wordt gebouwd in de verschillende marktsegmenten vrije sector koop, luxe huur en corporatie huur. Kijk hier voor meer informatie over het totale project.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal