Wederom start bouw nieuwe fase Landgoed in den Houte, Noordwijkerhout

Onlangs is in opdracht van ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe gestart met de realisatie van De Lanen deelplan 3 in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Dit deelplan biedt plaats aan 54 woningen in verschillende types.

Om dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, hebben de toekomstige bewoners van De Lanen 3 hun wensen in een tijdscapsule begraven in de fundering van hun eigen woning. Dit gebeurde onder toeziend oog van Niels van Ginkel, directeur bij Novaform vestiging Rotterdam, en Hein Stooker, directeur bij Trebbe. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De wijk omvat in totaal circa 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige Bavo-terrein.

Wensen bewoners stevig fundament om op te bouwen

Niels van Ginkel namens Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe: "We zijn er trots op dat we weer een nieuwe fase kunnen starten, terwijl er ook al gewoond wordt op het landgoed. Zo wordt Landgoed in den Houte een wijk met een mooie mix aan doelgroepen. Er wonen straks zo'n 700 gezinnen in deze nieuwe goed gelegen woonwijk, omringd door historie en een groene parkachtige inrichting van de openbare ruimte."

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: "Het is geweldig dat we met de toekomstige bewoners stil kunnen staan bij de start bouw van hun nieuwe thuis. Een belangrijke mijlpaal voor hen. Maar ook voor ons. De start bouw van De Lanen 3 is een mooie gebeurtenis voor Landgoed in den Houte dat stap voor stap, met respect voor de bijzondere historie van deze locatie, steeds meer vorm krijgt."

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuis. 'De Bavo' was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur van de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Over de woningen

In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling. Medio 2020 startte de bouw van de eerste fase, inmiddels zijn er al ruim 240 woningen opgeleverd in Landgoed in den Houte. De 54 woningen in dit deelplan hebben dezelfde stijlvolle architectuur als eerdere deelplannen. De Lanen 3 biedt plaats aan twee verschillende type woningen: 32 gezinswoningen met hoge raampartijen en 22 statige herenhuizen. De woningen zijn duurzaam door onder meer uitmuntende isolatie en een uitgekiend installatieconcept. Alle woningen worden aangesloten op het collectieve warmtesysteem van Landgoed in den Houte. De lanen 3 kenmerkt zich door zijn fraaie, groene omgeving. Het plangebied grenst aan de Engelse Tuin, een groenstrook aan de noordzijde en het Sint Bavopark. De bouw is inmiddels gestart, naar verwachting wordt De Lanen 3 begin volgend jaar opgeleverd.

Geïnteresseerden

Ook geïnteresseerd in een woning in Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op www.landgoedindenhoute.nl en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal