Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

21 april 2022

Stichting Familie Onderneming heeft woensdag 20 april in het AFAS theater de Familiebedrijven Award 2022 uitgereikt aan Vebego. Het familiebedrijf uit Voerendaal werd verkozen uit een selecte groep van vier finalisten, waaronder KlokHolding.

Tijdens een enerverende middag, die gepresenteerd werd door Astrid Joosten, ontving CEO Ton Goedmakers de ‘Familiebedrijven Award 2022’ uit handen van Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Vebego is met ruim 42.000 medewerkers actief in schoonmaak, zorg, groen en facilitair management in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

KlokHolding feliciteert Vebego met deze mooie prijs. “Een prachtige winnaar die de medewerkers centraal heeft staan”, aldus Ton van de Klok. “Vebego maakt zich hard voor een inclusieve samenleving met betekenisvol werk voor iedereen. Een voorbeeld voor anderen.” De jury sprak lovende woorden over de finalisten die allen onderscheidend zijn op het gebied van technologische veerkracht, ondernemerschap en innovatie. “Het was een mooie middag en we zijn nog steeds supertrots dat we in de finale stonden”, sprak Ton van de Klok. ”Natuurlijk is het wel jammer dat we niet met de award naar huis gaan. Het zou een extra mooie erkenning zijn voor ons 100-jarige familiebedrijf en alle medewerkers, maar het is Vebego van harte gegund”.

De finalisten werden, in samenwerking met KPMG, uit circa 250 middelgrote en grote familiebedrijven geselecteerd. De laatste maanden zijn we uitvoerig beoordeeld op basis van een aantal criteria, zoals bestuur, cultuur, continuïteit, financiële prestaties, groei, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie. Ook werden de bedrijven persoonlijk door de jury bezocht.

De Stichting Familie Onderneming werd in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. 275 duizend Nederlandse familiebedrijven vormen immers de ruggengraat van onze economie en zijn de belangrijkste motor voor de werkgelegenheid in ons land. De Stichting looft om het jaar de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal