Up North in een nieuw stuk Amsterdam

Aan de Klimopweg in Amsterdam-Noord hebben we een bijzonder groen woongebouw met commerciële ruimtes ontwikkeld. Up North bestaat uit 90 koopappartementen en -maisonnettes in de Klaprozenbuurt. Energiezuinig en comfortabel staat bij Up North centraal.

Het ontwerpteam MNNR architects, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV en Adviesbureau DWA heeft hard gewerkt aan het ontwerp van de in totaal 207 appartementen, waarvan 90 koopappartementen. Daarnaast komen in het gebouw enkele commerciële ruimtes, waaronder een bouwmarkt, van meer dan 1.800 m². Fietsenstalling en parkeren worden ook in het gebouw opgelost.

Het gebouw kenmerkt zich door het hoogstedelijk karakter aan de buitenzijde met een leefbaar en natuurrijk gebied aan de binnenzijde. De bewoners van Up North kunnen genieten van een grote gemeenschappelijke daktuin, waar het groen langs de galerijen omhoog klimt waardoor ook de gevels worden ingepakt in het groen. Hierdoor ontstaat een oase van inheems groen midden in de drukke stad, tevens een voedselbron voor andere bewoners als vogels, bijen en vlinders. Ook worden op verschillende plekken in het gebouw nestkasten voor vogels en vleermuizen opgenomen in het metselwerk. Hiermee wordt een prettige binnenstedelijke leefomgeving gerealiseerd die tevens levendig, natuurinclusief, klimaatadaptief en dus ook toekomstbestendig is.

Van binnen heerlijk licht en luxe, buiten een privé terras met uitzicht over de wijk of over de groene, besloten daktuin waar het groen langs de galerijen omhoog klimt en de gevels worden ingepakt in het groen. Levendig, natuurinclusief, klimaatadaptief en toekomstbestendig, dat is Up North.

De verkoop is nu gestart! Lees meer over dit prachtige plan op www.upnorth-amsterdam.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal