Edwin Kolkhuis Tanke en Paul van den Heuvel voor het Novaform² lichtobject

Toekomstbestendige vierkante meters met de Novaform²

18 december 2019

Novaform lanceert de Novaform² om betekenisvolle invulling van beschikbare vierkante meters naar buiten uit te dragen.

Novaform lanceert eind 2019 ‘de Novaform2’. Hiermee wil het bedrijf de verantwoordelijkheid die het voelt voor een betekenisvolle invulling van beschikbare vierkante meters naar buiten uitdragen. Novaform onderscheidt zich als binnenstedelijke projectontwikkelaar, door slim en effectief invulling te geven aan in onbruik geraakte locaties, zodat ze beter passen bij de omgeving. Dat vraagt om innovatieve en creatieve oplossingen. Paul van den Heuvel, adjunct-directeur Eindhoven: “Ik denk dat wij te weinig vertellen over de toch tamelijk unieke aspecten aan onze projecten, die voor ons echter dagelijkse kost zijn. Elke m2 lossen wij iets anders op. Zoals het bedenken van een waterkering in Zwolle, anticiperend om bij toekomstige, hogere waterstanden de stad waterveilig te maken. Een samenwerking met provincie, gemeente en waterschap. Daarmee mag dit project het stempel ‘deltaproof’ krijgen. Daar mogen we dan best wel trots op zijn.”

Prefab bouwen

Edwin: “Ons werk is uitdagend. In het voortraject bekijken we altijd de omgevingsfactoren en technische zijde van het te ontwikkelen gebied en bedenken hoe we daar bouwmethodieken op aanpassen. Ter illustratie daarvan gaan we bijvoorbeeld samen met CRA Vastgoed woontoren De Bankier in het centrum van Tilburg helemaal modulair opbouwen, omdat daar niet de beschikking is over een bouwterrein. Het complete gebouw is prefab en wordt eigenlijk gewoon als een vorm van LEGO geconstrueerd.”

Veranderende woonbehoeften

Novaform doet veel integrale gebiedsontwikkeling met een gedifferentieerd woonaanbod in vrije sector, beleggers huurwoningen en sociale huurwoningen. De afnemers zijn vooral particulieren, maar ook institutionele beleggers en woningcorporaties.

Wij willen graag een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar we voor staan.

"De Nederlandse bevolking zal in 2035 waarschijnlijk met een miljoen zijn toegenomen en groeit volgens het CBS door naar 20 miljoen mensen in 2060”, aldus Edwin. “Dat betekent dat er veel huisvesting moet komen en ook dat je daar op een andere manier naar moet kijken. Ook zullen er bijvoorbeeld veel meer eenpersoonshuishoudens zijn, die hebben een andere woonbehoefte.”

Duidelijke toegevoegde waarde

Paul: “Doordat wij in de binnenstedelijke gebieden bouwen, zijn wij nu al bezig om op ontwikkelingen te kunnen anticiperen”. “Er moet meer geëxperimenteerd worden”, vult Edwin aan. “Meer naar modulair werken, het conceptmatige. Bijvoorbeeld assembleren op de bouwplaats, waardoor je altijd onder geconditioneerde omgeving iets creëert dat een constant kwaliteitsniveau heeft. Met ‘De Novaform2’ laten we zien dat we niet alleen bezig zijn met de toekomst, maar daarin ook vooruit willen lopen; in de kopgroep. Met alle wijzigingen die noodzakelijk zijn om toekomstbestendig te ontwikkelen en niet alleen voor woningen, maar ook voor complete leefomgevingen. Zodat onze toegevoegde waarde daarin duidelijk is.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal