V.l.n.r: Niels van Ginkel (directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Rotterdam), kopers van een Waterweidewoning), Theo van Alkemade (wethouder gemeente Noordwijk) en Arjan Hogenboom (directeur Trebbe)
Er werd hard gegraven door alle kopers, jong en oud, op het landgoed
Graven, borrelen en kennismaken met elkaar op de bouwplaats van deelplan Waterweide
Deelplan Waterweide - een eiland met zicht op het groen
Deelplan Waterweide - twee-onder-een-kapwoningen en drie-onder-een-kapwoningen
Deelplan Waterweide -wonen op een eiland met zicht op groen en water
Deelplan Waterweide - een eiland met zicht op het groen

Tijdcapsule ingegraven in Waterweide

In het hart van Landgoed in den Houte is de bouw van de 39 woningen van deelplan Waterweide op donderdag 1 december officieel van start gegaan. Samen met wethouder Theo van Alkemade van de gemeente Noordwijk hebben de kopers een tijdcapsule met hun eigen toekomstwens ingegraven. Daarna werd het glas geheven en was er uitgebreid ruimte voor de toekomstige buurtbewoners om kennis te maken met elkaar.

Het is hier straks comfortabel en betaalbaar wonen

Niels van Ginkel, directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Rotterdam: "Met Waterweide voegen we duurzame en toekomstbestendige woningen toe aan Noordwijkerhout. Door de aansluiting op het collectieve WKO-systeem is het hier straks comfortabel en betaalbaar wonen. Ook krijgen openbare ruimte en privacy een goede plek op het eiland. Heerlijk wonen in een toekomstbestendige leefomgeving, dat is wat Novaform en Trebbe willen bereiken met de ontwikkeling van Landgoed in den Houte!"

Meer over Waterweide

De ligging van Waterweide is uniek: volledig omgeven door water worden de woningen iets verhoogd aangelegd, waardoor ze privacy en een mooi uitzicht op het omringende landschap krijgen. Om het ultieme eilandgevoel te beleven, zijn alle woningen georiënteerd op het water. Houten elementen benadrukken het lijnenspel in het ontwerp van Venster Architekten. Hierdoor wordt de wat formele katholieke architectuur van het Bavo-terrein in een modern jasje gestoken.
Het eiland is op vijf plekken verbonden met de rest van het landgoed, maar slechts één is toegankelijk voor auto’s. Zo is het er zeker rustig wonen en kunnen kinderen fijn spelen. Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe: "Dit wordt een hele fijne omgeving om te wonen. Ik ben er trots op dat we hier opnieuw een fijne plek voor mensen mogen bouwen en dat we hen op deze manier een thuis kunnen geven. Ik ben ervan overtuigd dat zij hier hun woongeluk straks gaan vinden."

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. Inmiddels zijn er ruim 250 woningen en appartementen opgeleverd, en zijn er ruim 200 woningen in aanbouw. In totaal komen hier ongeveer 700 woningen en appartementen bestemd voor de sociale huur, vrije sector huur en verkoop. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

Geïnteresseerden

Ook geïnteresseerd in een woning in Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op www.landgoedindenhoute.nl en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal