De zoon, dochters en achterkleindochter van toenmalige predikant H.C. Voorneveld onthullen het straatnaambord in het Hof van Pernis.

Straatnaam Hof van Pernis bekend gemaakt

10 juli 2019

Straat vernoemd naar H.C. Voorneveld, predikant van de Gereformeerde Kerk in Pernis

De twaalf nieuwbouwwoningen van het Hof van Pernis zijn naar verwachting eind augustus of begin september klaar. De straatnaam, de Voorneveldstraat, is vernoemd naar H.C. Voorneveld, predikant van de Gereformeerde Kerk in Pernis van 1946 tot 1964, die zeer betrokken was bij zijn dorp Pernis. Hij overleed in 1976 op 69- jarige leeftijd. Zijn zoon, de inmiddels 80-jarige Henk Voorneveld, onthulde op 2 juli het straatnaambord. De Voorneveldstraat sluit aan bij de straatnamen in de omgeving: Pastoriedijk en Ozingastraat.

Gebiedscommissielid Mart Speelman is blij met de nieuwe woningen. ‘Jonge gezinnen houden de voorzieningen op peil, zoals winkels, basisscholen, huisartsen, fysiotherapeut en cultuur- en sportverenigingen. Natuurlijk zijn dat er niet genoeg, maar er zijn meer nieuwbouwplannen in de maak. Onder andere voor de drie voormalige voetbalvelden, het Arie den Arendplein en de Vermaetweg. En vlak bij woonzorgcentrum Havenlicht komen ook nieuwe woningen.’

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal