Start verkoop Blom, de duurzaamste woonwijk van Klaaswaal

De verkoop van de eerste 31 woningen van Blom in Klaaswaal is gestart. Blom is een nieuwe groene woonomgeving waar de komende jaren circa 120 woningen gerealiseerd worden. Ontwikkelcombinatie Novaform Vastgoedontwikkelaars en Gebrs. Hooghwerff B.V. is verheugd om deze bijzondere uitbreiding van de kern van Klaaswaal te mogen ontwikkelen.

Het aanbod bestaat uit beneden- en bovenwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Met de eerste 31 woningen van Blom is tevens invulling gegeven aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wordt ingezet op een gezonde leefomgeving met veel groen, water en biodiversiteit. Blom omvat energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen.

Locatie

De nieuwe woonwijk kent een unieke locatie. Toekomstige bewoners wonen tussen dorpskern en landerijen. Het centrum van Klaaswaal en daarmee de dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand. In de directe omgeving van Blom kun je heerlijk wandelen, fietsen en recreëren. De dynamiek van de bruisende stad Rotterdam is binnen 30 autominuten te bereiken.

Het Blom-kozijn

Blom krijgt een vriendelijk en dorps karakter. De architectuur van RoosRos is traditioneel en klassiek, en sluit naadloos aan bij de bestaande woningen in de omgeving. Geïnspireerd door de ‘wederopbouw’ architectuur met unieke stijlelementen als grote raampartijen, een meanderende plint en repeterende elementen wordt speciaal voor dit plan het Blom-kozijn geïntroduceerd: een ode aan het aloude bloemkozijn! De woningen zelf zijn uniek, en vormen binnen de bouwvolumes een duidelijk geheel. In combinatie met de mooie hagen krijgt Blom het karakter van een tuindorp.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Novaform en Gebrs. Hooghwerff hechten veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom worden alle beneden-/bovenwoningen energieneutraal opgeleverd, en de eengezinswoningen worden zelfs als nul-op-de-meterwoning gebouwd.
De biodiversiteit in de wijk wordt nog meer bevorderd. Op de platte daken van de bergingen wordt een groen sedumdak aangebracht. Ook krijgen de houten bergingen een regenton, zodat het opgevangen regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.
De wijk wordt klimaatadaptief ingericht. Er komen twee grote wadi’s die ervoor zorgen dat bij regen het water op een natuurlijke manier wordt opgevangen. Rondom de wadi’s zijn de bomen en het groen bestand tegen zowel overtollig water als tegen droogte. Het openbaar gebied van Blom zal bestaan uit een mix van gazon grassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters en struikgewassen. Dit zorgt ervoor dat een groot scala aan dieren hier eten, schuil- en nestplekken vindt.

Bouw en planning

Blom wordt gebouwd door Gebrs. Hooghwerff uit Strijen. Als alles volgens planning verloopt, zal medio 2023 gestart kunnen worden met de bouwwerkzaamheden. De eerste woningen zullen dan medio 2024 opgeleverd worden.

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 245.000,- tot € 825.000,- vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Blom: www.blom-klaaswaal.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal