Start bouw 207 'groene' appartementen in Amsterdam voor een gevarieerde doelgroep

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners heeft wethouder Van Dantzig, samen met Karin Verdooren van woonstichting Lieven de Key en Edwin Kolkhuis Tanke namens ontwikkelcombinatie Klimopweg BV, het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 207 appartementen in het Amsterdamse nieuwbouwproject Up North. Klimopweg BV is een samenwerking tussen Novaform Vastgoedontwikkelaars en B-Right Urban Living.

Wooncomplex Up North bedient een gevarieerde doelgroep en bevat onder meer 90 koopappartementen en 117 appartementen in het sociale en middeldure huursegment, die afgenomen zijn door woningstichting Lieven de Key.

Wethouder Van Dantzig sprak zijn waardering uit voor het project en was blij met de grote hoeveelheid betaalbare woningen, waar een grote behoefte aan is in de hoofdstad. Karin Verdooren van Lieven de Key beaamde dit; ze was verheugd dat starters een plekje hebben gekregen in dit plan. De behoefte is immers groot onder deze groep en de wachtrijen lang. Er bevinden zich overigens ook volop empty nesters, nieuwe Nederlanders en Amsterdamse doorstromers onder de kopers.

Energiezuinig en groen

Zusterbedrijf Adriaan van Erk realiseert UpNorth, als onderdeel van de nieuwe 'Klaprozenbuurt' in Amsterdam-Noord. Het wooncomplex kenmerkt zich door het hoogstedelijk karakter aan de buitenzijde met een leefbaar en natuurrijk gebied aan de binnenzijde. De bewoners van Up North kunnen genieten van een grote gemeenschappelijke daktuin, waar het groen langs de galerijen omhoogklimt. Hierdoor ontstaat een oase van inheems groen midden in de drukke stad. Dit is tevens een voedselbron voor andere bewoners als vogels, bijen en vlinders. Ook worden op verschillende plekken in het gebouw nestkasten voor vogels en vleermuizen opgenomen in het metselwerk. Hiermee wordt een prettige binnenstedelijke leefomgeving gerealiseerd die tevens levendig, natuurinclusief, klimaatadaptief en dus ook toekomstbestendig is.

Er zijn nog appartementen te koop!

In het complex komen ook commerciële ruimtes, waaronder een bouwmarkt met meer dan 1.800 m² vloeroppervlak. Naar verwachting worden de appartementen in het najaar van 2026 opgeleverd.

Er zijn nog appartementen te koop! Kijk voor meer info op de site van Up North.

Laanappartementen-nieuwbouwproject-UpNorth-aan-Klaprozenweg-in-AmsterdamNoord

Up North
Laanappartementen

Maisonnettes-appartementen-UpNorth-aan-groene-Klimopweg-AmsterdamNoord

Up North
Maisonnettes

Biodiverse-binnentuin-van-nieuwbouwproject-UpNorth-in-AmsterdamNoord

Up North
Binnentuin

Parkappartementen Up North aan het groene Klimopplein in Amsterdam-Noord

Up North
Parkappartementen

Klaprozenbuurt-UpNorth-een-groene-wijk-in-AmsterdamNoord

Klaprozenbuurt

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal