Samenwerkingsovereenkomst voor woningbouw Essenvelt Middelburg ondertekend

23 februari 2021

Vanmiddag hebben Chris Dekker, wethouder van de gemeente Middelburg, en vertegenwoordigers van AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform Vastgoedontwikkelaars gezamenlijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van de wijk Essenvelt. De verkoop van de eerste woningen en kavels in Essenvelt gaat binnenkort van start.

Essenvelt

Essenvelt wordt een groene wijk aan de zuidzijde van Middelburg waarin duurzame woningen worden gerealiseerd. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied staat duurzaamheid en klimaatadaptatie voorop. In de nieuwe wijk is ruimte voor ongeveer 400 nieuwe woningen. Verdeeld over meerdere fases worden diverse woningtypes gebouwd, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en appartementen. De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat Essenvelt aantrekkelijk maakt voor verschillende doelgroepen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vrij kavel te kopen en hierop zelf een woning te realiseren. Deze vrije kavels worden door de gemeente verkocht aan particuliere kopers.

Ontwikkeling

290 woningen in Essenvelt worden gerealiseerd door de Ontwikkelingscombinatie Essenvelt (OCE). Dit is een samenwerkingsverband tussen AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform Vastgoedontwikkelaars. Zij verzorgen het deel dat op de overzichtskaart groen gekleurd is.
Heijmans ontwikkelt de eerste twee blokken met elk zestien koopappartementen. Deze zijn op de overzichtskaart in roze gekleurd. Naar verwachting komen deze woningen eind 2021 op de markt.

Planning

Dit voorjaar worden de werkzaamheden gestart om het bouwterrein voor te bereiden. Dit duurt ongeveer een jaar, maar dit is afhankelijk van de elementen. Aansluitend worden de riolering en de bestrating aangelegd en is het gebied ‘bouwrijp’. Naar verwachting vindt de oplevering van de bouwrijpe grond medio april 2022 plaats, waarna de bouw van de woningen kan starten.
De verkoop start naar verwachting eind dit jaar. Geïnteresseerd in deze ontwikkeling? Kijk voor meer informatie op www.essenvelt.nl

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal