‘Samen trots’ met makelaar Van de Water Groep

16 januari 2018

Makelaar Van de Water Groep is sterk in advisering in het voortraject van nieuwbouwprojecten, vooral door de grote kennis van de lokale woonbehoefte in de provincie Brabant. Bij de ontwikkeling en verkoop van nieuwbouwprojecten in die regio werkt Novaform dan ook graag samen met het Brabantse familiebedrijf.

Het eerste contact tussen Van de Water Groep en Novaform is ontstaan via KlokGroep, het zusterbedrijf van Novaform, met het project Woonpark Phoenix in Tilburg. Novaform startte in datzelfde jaar met de ontwikkeling van locatie Wijhof in stadsdeel Reeshof in Tilburg-West. Door de positieve ervaringen van KlokGroep, schakelde Novaform Van de Water Groep ook in voor advies in de voorfase van dit project.

Nieuwbouwproject Wijhof in Tilburg

“Het was direct een nieuwbouwproject vol uitdagingen”, vertelt Cees van de Water, die samen met zijn vrouw Marie-José Van de Water Groep in 1979 heeft opgericht. “Ten eerste startte de verkoop van het project bij aanvang van de crisis en de locatie was ook nog eens nabij het spoor. Deze twee feiten alleen al vereisen veel lef om er überhaupt aan te beginnen. Tegengeluiden om het niet te doen waren er in die tijd namelijk al genoeg. Novaform volhardde in de overtuiging om riante stadswoningen tegen vlijmscherpe prijzen aan te gaan bieden, waar ook nog wonen en werken gecombineerd kon worden. Novaform geloofde in het concept, hield voet bij stuk en bracht het plan in verkoop. Dat vraagt om visie, maar ook om doorzettingsvermogen. Door de gezamenlijke inspanningen is de verkoop uiteindelijk goed verlopen en daar zijn we samen trots op.”

Flexibiliteit en hele goede marketing

Ook nieuwbouwproject Hoge Hoek in Berkel-Enschot is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Van de Water Groep en Novaform. “Dat we dit project succesvol hebben kunnen verkopen, midden in de crisis, komt vooral door de flexibiliteit van Novaform”, vertelt Bart van de Water, die samen met zijn broer Fons ook actief is binnen het familiebedrijf. “Er is zeer veel aandacht besteed aan het stedenbouwkundig plan. Dit heeft geleid tot een wijk die naadloos aansluit bij het omliggende landschap van akkers en weilanden. De differentiatie in architectuur van de woningen, in zowel de koop- als huursector, benadrukken het dorpse karakter en dat maakte de verkoop van de woningen een stuk makkelijker. Daarbij was de marketing vanuit Novaform ook nog eens heel goed en tot in detail uitgewerkt.” Fons van de Water vult aan: “Ik kan me nog herinneren dat tijdens de Woonsalon Tilburg, dé woonbeurs uit de regio, Novaform op vrijdagmiddag de stand al helemaal gereed had en die zag er ook nog eens echt subliem uit. De rest van de deelnemers moest nog beginnen met de opbouw. Het zijn toch echt de kleine dingen die het verschil maken.”

Het moge duidelijk zijn dat zowel Van de Water Groep als Novaform elkaar ook de komende jaren zullen vinden en samenwerken. Samen trots, eigen zinnig en wendbaar!

Facts & figures Van de Water Groep

  • Partner van Novaform sinds 2006.
  • Makelaar in de regio West-Brabant.
  • Opgericht op 1 september 1979.
  • Door Cees en Marie-José van de Water-Martens.
  • Sterk in advisering in het voortraject van nieuwbouwprojecten.


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal