‘Samen trots’ met kopers nieuwbouwwoning Lage Heide

6 december 2017

Wat doe je als je na een lange zoektocht eindelijk je droomhuis hebt gevonden, maar het is al verkocht? Dan ga je samen met Novaform opzoek naar een andere locatie waar je alsnog jouw droomwoning kunt realiseren. Het overkwam Ineke en Erik Buster-Beens. In deze editie van 'Samen trots' vertellen zij hun verhaal.

In de zomer van 2014 begon de zoektocht van Ineke (37) en Erik (37) Buster-Beens naar een geschikte nieuwbouwwoning in jaren ‘30 stijl. Samen met hun twee dochters Nine (8) en Digna (6) wilde het gezin verhuizen van Breda naar de omgeving van Eindhoven. Erik is werkzaam als medisch specialist in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en heeft regelmatig oproepdiensten. Hierdoor moet hij snel ter plaatse kunnen zijn en dat is vanuit Breda niet mogelijk. Door te gaan wonen in de omgeving van Eindhoven kan het gezin uiteindelijk veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Ineke blijft voor haar werk als verloskundige in het Amphia Ziekenhuis op en neer rijden naar Breda. Uiteindelijk kozen ze voor het dorp Valkenswaard. Met alle faciliteiten van de stad, zoals gezellige restaurantjes en vervolgopleidingen voor de kinderen, maar ook een prachtige, bosrijke omgeving en de gemoedelijke sfeer van een dorp. De locatie was bepaald. Nu het huis nog.

Aanpassingen in de verkaveling

“Op internet kwamen we na een online zoektocht het nieuwbouwproject Lage Heide in Valkenswaard tegen”, vertelt Ineke. “Daar zagen we, bij het deelplan De Rode Beuk, een fantastisch vrijstaand jaren ’30 huis wat we heel mooi vonden, maar het was al verkocht! Via de makelaar Leemans Makelaardij kwamen we bij de ontwikkelaar van het project, Novaform, terecht. Samen met Johan Liebregts, projectontwikkelaar binnen Novaform, hebben we gekeken naar de mogelijkheden om zo’n zelfde type huis op een andere locatie binnen hetzelfde nieuwbouwproject te realiseren." Erik vult aan: “Dat heeft uiteindelijk heel wat voeten in aarde gehad. Het type huis was namelijk te breed voor de bestaande verkaveling. Novaform heeft dit opgelost door in gesprek te gaan met de gemeente Valkenswaard. Dit heeft geresulteerd in een aangepaste verkaveling door kavels op te schuiven en een deel van een gemeentekavel over te nemen. Fantastisch natuurlijk dat er zoveel werk wordt verzet, zodat we ons droomhuis in Valkenswaard konden realiseren.”


Flexibiliteit in het ontwerp

“Ons huis in Breda was ook een nieuwbouwwoning en het hele proces om de woning eigen te maken, verliep erg stug destijds”, vertelt Erik verder. “Er kon bijvoorbeeld onder geen beding afgeweken worden van de indeling van het huis en de data van het doorgeven van de meer- en minderwerkkeuzes. Bij de indeling van onze nieuwe woning in het nieuwbouwproject Lage Heide kregen we deze flexibiliteit gelukkig wel van Novaform. We hebben een aanbouw van een meter aan de zijkant van het huis die per verdieping is doorgetrokken. Dat stond niet in het originele ontwerp van de woning. Ook hebben we op de eerste verdieping een echte ‘ouderunit’ gecreëerd, door de badkamer naar voren te halen en een grotere kamer op te offeren. Hierdoor hebben we op de eerste verdieping een ruime ouderslaapkamer met aansluitend een inloopkast en badkamer gerealiseerd.” Ineke vult enthousiast aan: “En ik heb op de eerste verdieping ook nog eens een eigen kamer om te werken. Naast verloskundige ben ik ook edelsmid en ik wilde heel graag een aparte ruimte voor mezelf om creatief bezig te kunnen zijn. De studeerkamer van Erik bevindt zich ook op de eerste verdieping, waardoor de tweede verdieping behoort tot het domein van onze twee dochters. Het was ook daar een uitdaging om bijvoorbeeld een badkamer te realiseren in de nok van het huis met al zijn schuine kanten, maar ook dat is Novaform gelukt.”


Slapen met de buurt in tipitenten

De samenwerking met Johan Liebregts van Novaform is Erik en Ineke goed bevallen. “Hij denkt echt mee en de woorden ‘kan niet’ hebben we niet gehoord”, vertelt Ineke. “De communicatie was heel open en eerlijk en daarnaast werd er ook nog eens van alles georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld de ‘tipitentnacht’ voor de toekomstige bewoners van het deelplan De Rode Beuk. Met ons gezin konden we overnachten in een echte tipitent op de bouwlocatie en alvast even proeven hoe het zou zijn om er te wonen. Ook was er die avond een gezellige BBQ en werd er overdag een wandeling door de omgeving gemaakt. Zo leerden we alvast de buurt en de bewoners beter kennen. Het overnachten in tipitenten was voor de kinderen natuurlijk ook echt geweldig. Van de BBQ hebben we als bewoners meteen ook een jaarlijkse traditie gemaakt.”

Enkele facts & figures van de familie Buster-Beens

  • Startte de samenwerking met Novaform in de zomer van 2014.
  • Trotse eigenaar van de woning sinds oktober 2016.
  • Meest blij met het gevoel van thuiskomen, zodra je de voordeur binnenstapt.

Wil je meer weten over wat Novaform als ontwikkelaar voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal