Ontwikkelingscombinatie koopt klooster op St. Bavo-terrein Noordwijkerhout

15 oktober 2018

Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe is afgelopen vrijdag (12 oktober) eigenaar geworden van het hoofdgebouw op het St. Bavo-terrein in Noordwijkerhout. Het monumentale pand blijft in ere bestaan en vormt straks een prachtig centraal punt in het omliggende nieuwbouwplan.

Eind november vorig jaar werd het ruim 30 ha. grootte St. Bavo-terrein zonder het hoofdgebouw verkocht door Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen aan ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe. Zij dienden in samenwerking met KOW Architecten en RRog Stedenbouw het winnende voorstel in bij de tenderprocedure. Lees ook het interview voor KlokSignaal met de architect en de stedenbouwkundige.

Het voormalige klooster, annex dienstgebouw op het St. Bavo-terrein was eigendom van de Oudendal Groep uit Leiden. Het gebouw dat sinds 2005 niet meer in gebruik is, diende bijna 100 jaar als receptie en kantoorruimte voor de psychiatrische instelling op het terrein. Over de precieze invulling die het gebouw straks krijgt vindt momenteel overleg plaats met de gemeente Noordwijkerhout.

Op het omliggende terrein dat sinds kort de naam ‘Landgoed in den Houte’ draagt is ruimte voor circa 700 woningen. In dit nieuwe en bijzondere woongebied wordt met alle doelgroepen rekening gehouden. Het plan zal beschikken over enkele zorgwoningen en diverse woningen in de sociale, middeldure en dure koop- en huursector. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website van Landgoed in den Houte: www.landgoedindenhoute.nl. De verkoop start begin 2019.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal