Omzet KlokHolding richting 200 miljoen

Voor KlokHolding – waar KlokGroep en Novaform onderdeel van zijn – was 2017 wederom een succesvol jaar. KlokHolding bereikte in 2017 een recordomzet van bijna € 200 miljoen. Het nettoresultaat bleef niet achter; deze steeg naar ruim € 11 miljoen.

De vraag naar koopwoningen blijft onverminderd hoog. De meeste werkmaatschappijen binnen de holding richten zich op diverse facetten van woningbouw en profiteren van de gunstige markt. Een groot deel van de omzet- en resultaatstijging is gerealiseerd door de verkoop van ons woningconcept BaseHome.

De nieuwe kantoren van Novaform in Eindhoven en KlokGroep in Nijmegen hebben een positief effect op de werksfeer en de onderlinge samenwerking tussen collega’s en co-makers. Daarnaast heeft Novaform het afgelopen jaar nieuwe vestigingen in Rotterdam en Düsseldorf geopend, waardoor ons werkgebied vergroot is. Verder is er volop geïnvesteerd in nieuwe woonconcepten en bouwmethodieken. In 2017 is ook woonbelevingscentrum LIV geopend, dat wij samen met enkele partners hebben opgezet.

En als laatste ontvingen wij tot onze grote verrassing een nominatie voor de Familiebedrijven Award. Een prestigieuze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan het best geleide familiebedrijf van Nederland. Uiteindelijk behoorde KlokHolding tot één van de vijf finalisten. Voor ons een bevestiging dat wij tot de koplopers in onze branche behoren.

Vooruitzichten 2018

De vooruitzichten voor 2018 zijn positief. Onze orderportefeuille is goed gevuld, waarbij de omzet ruim door de grens van € 200 miljoen zal gaan.

Door optimalisatie van onze werkprocessen en de samenwerking met co-makers hebben we forse prijsstijgingen lange tijd tegen kunnen houden, maar we zien materiaalprijzen momenteel verder stijgen en levertijden toenemen. Hierdoor zal de marge in 2018 onder druk komen te staan. Ook de verplichting om gasloos te bouwen zal op korte termijn weerslag op het resultaat hebben.

We hebben positieve verwachtingen over nieuwe woonconcepten, zoals de Optimaat; ons woonconcept dat invulling geeft aan de groeiende vraag naar duurzame en compacte woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.

2017 was een hectisch, maar mooi jaar waarin we samen veel hebben bereikt. We kijken met trots terug en met vertrouwen vooruit.

Bekijk hier ons interactieve financiële jaarverslag 2017


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal