Delft, De Staal
Delft, De Staal

Novaform gaat 'De Staal' in Delft herontwikkelen

Het college van Delft gunt na een uitgebreide selectieprocedure de verkoop van de gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 aan Novaform.

De locatie aan de Staalweg wordt ontwikkeld tot een stuk van Delft dat naadloos aansluit bij de bestaande bebouwing en toch vernieuwend is. Een woongebied gemixt met ruimte voor startende en innovatieve bedrijvigheid en veel groen. Delft krijgt met een iconische woontoren de entree aan de oostzijde van de stad die het verdient. En een woonwijk die wordt gebouwd met een schaal die goed past bij Delft. De woningen zijn zowel geschikt voor jonge starters op de woningmarkt, doorstromers (gezinnen met kinderen) als voor één-en tweepersoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën.

Met een woontoren met ca 124 appartementen en 2500 m2 bruto vloeroppervlakte aan commerciële ruimten, 3800 m2 BVO aan bedrijfsruimten, circa 300 gebouwde parkeerplaatsen, 56 studio appartementen, 37 stadswoningen aan de campus en 55 grondgebonden woningen aan de gracht, is het een uitgebreid plan dat de komende jaren tot ontwikkeling en realisatie zal worden gebracht. Een prachtig project waar Delft trots op kan zijn.

Bekijk hier de website van project De Staal!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal