Ontwerpstudie woontoren (beeld: Kraaijvanger Architects)
Ontwerpstudie woontoren (beeld: Kraaijvanger Architects)
Ontwerpstudie woontoren (beeld: Kraaijvanger Architects)
Ontwerpstudie woontoren (beeld: Kraaijvanger Architects)

Novaform en Zuiver Vastgoed Groep ontwikkelen iconische woontoren

Op de mooiste plek in het Nieuwe Rivium ontwikkelen Novaform en Zuiver Vastgoed Groep een iconische woontoren. Novaform is recent ingestapt voor 50% in de ontwikkeling van dit ambitieuze project aan de monding van de Nieuwe Maas en de Hollandsche IJssel, een initiatief van partner Zuiver Vastgoed Groep. Het appartementencomplex komt naast het Zalmhuis en maakt onderdeel uit van het Nieuwe Rivium in Capelle aan den IJssel, bij Rotterdam.

Het nieuwe gebouw wordt een icoon aan het water, met ruim 550 koop- en huurappartementen en zal daarmee een van de meest bijzondere woontorens van Nederland worden. De totale woonoppervlakte is ongeveer 50.000 m2 bvo; vierkante meters waar wij op onze kenmerkende wijze meerwaarde aan gaan geven. Dit geldt ook voor de 2.000 m2 in de plint, waar mogelijkheden zijn voor horeca en andere commerciële activiteiten. De ambitie is om op maaiveldniveau een plein te maken, waarbij een verbinding met het water wordt gecreëerd. Vanuit de koop- en huurappartementen krijgen bewoners een prachtig uitzicht over de rivier, de bruggen en de skyline van Rotterdam.

Zuiver Vastgoed Groep heeft de locatie in 2019 verworven met het oog op herontwikkeling. NL real estate – Knight Frank adviseert hen in het gehele commerciële traject van het project, en droeg Novaform aan als meest geschikte ontwikkelpartner. De reden om voor ons te kiezen is onze grote ervaring met ambitieuze binnenstedelijke projecten, gekoppeld aan een gedegen know how en innovatie in de realisatiefase. Voor Zuiver Vastgoed Groep zijn dit mooie aanvullingen op hun pioniersgeest en ondernemerschap.

Gebiedspaspoort 2.0

Het Nieuwe Rivium is een bestaand businesspark dat de komende jaren getransformeerd wordt naar een hoogstedelijk werk-, woon- en verblijfsgebied, waar naast kantoren ook ruimte is voor hotels, winkels, horeca en circa 5.000 woningen. Naast een gunstige ligging vlak bij de Erasmus Universiteit en de ligging naast de A16, krijgt het Nieuwe Rivium hoogwaardige mobiliteitsoplossingen, zoals zelfrijdende ParkShuttle-voertuigen, snelle fietsroutes, deelauto’s en watertaxi en -bussen.

Voor de ontwikkeling van de wijk is een gebiedspaspoort 2.0 opgesteld, waarin de visie, kaders en randvoorwaarden voor de transformatie staan beschreven. De planning is dat dit gebiedspaspoort nog deze zomer door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Over Zuiver Vastgoed Groep

Zuiver Vastgoed Groep is een ontwikkelende belegger op de woningmarkt die houdt van helderheid, duurzaamheid en resultaat. Ruim 5 jaar ontwikkelt Zuiver Vastgoed Groep landelijk nieuwbouw- en transformatieprojecten voor de eigen beleggingsportefeuille én voor de (woning)markt. Zij verwezenlijkt haar ambities door samen te werken met de beste marktpartijen op ieder gebied en door de lijnen kort te houden. Zo ontwikkelt zij duurzame projecten voor de lange termijn.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal