Koopcontracten voor de gronden project Waelrijk ’s-Gravenzande zijn getekend

De ontwikkeling van Waelrijk is weer een stap dichterbij.

Maandag 19 september jl. tekenden Niels van Ginkel namens Novaform West en de heren Bert Melles en Fred Vlasblom namens Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) het koopcontract voor het zuidelijk deel van de grond van het project Waelrijk. Eind vorig jaar ondertekende Novaform al het koopcontract voor het noordelijke deel van de grond met de heer Frans Zwarts van bouwbedrijf Zwarts. Voor dit deel werd maandag daarom ook de posterieure overeenkomst getekend.

Waelrijk is een deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark, dat door ONW wordt verzorgd. Vanuit een gewonnen tender geeft Novaform nu verdere invulling aan de ontwikkeling en realisatie van het deelplan in Waelplas.

Op het zuidelijke deel van Waelrijk komen 31 woningen. Het programma bestaat uit geschakelde woningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Architect Wubben.Chan maakte het ontwerp van de woningen. LAB Landscape & Urban Design zorgde voor het stedenbouwkundig plan, inclusief aansluiting van de ecologische zone. Deze zone loopt vanaf de duinen van ’s-Gravenzande tot aan het bosrijke gebied ten zuiden van Naaldwijk. Ook heeft Waelrijk een directe verbinding met de open vaarroutes van Midden-Delfland en Westland. De ambitie is om eind van dit jaar met deze fase in verkoop te gaan.

In het noordelijke deel van Waelrijk komen 23 woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en drie-onder-een-kapwoningen.

𝘖𝘕𝘞 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘞𝘦𝘴𝘵𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘦𝘯 𝘉𝘢𝘯𝘬 𝘕𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥𝘴𝘦 𝘎𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯.
𝘋𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘶𝘸𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘕𝘰𝘷𝘢𝘧𝘰𝘳𝘮, 𝘖𝘕𝘞 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘞𝘦𝘴𝘵𝘭𝘢𝘯𝘥.
𝘋𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘬𝘰𝘰𝘱 𝘪𝘴 𝘵𝘰𝘦𝘷𝘦𝘳𝘵𝘳𝘰𝘶𝘸𝘥 𝘢𝘢𝘯 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘭𝘢𝘢𝘳𝘴𝘬𝘢𝘯𝘵𝘰𝘰𝘳 𝘏𝘦𝘭𝘮 & 𝘏𝘦𝘶𝘴.

Foto 1: Ondertekening Novaform N. Van Ginkel (rechts) en dhr. Zwarts
Foto 2: Ondertekening Novaform en ONW v.l.n.r. B. Melles N. Van Ginkel en F. Vlasblom

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal