De voltallige directie van KlokHolding en Heilijgers Beheer
Ton van de Klok, geflankeerd door directeuren/eigenaars Rob Jansen en Arjan van Asselt van Heilijgers
Het tekenmoment met notaris Patrick van Beek
Volgens Edwin Kolkhuis Tanke (algemeen directeur Novaform)

KlokHolding neemt Heilijgers uit Amersfoort over

1 september 2021

Met bouwende ontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort als onderdeel van KlokHolding hebben we een partij gevonden waar we ons enerzijds in herkennen en die anderzijds écht een aanvulling is voor onze organisatie. We hebben er een mooie bouwpartner bij in de driehoek Amsterdam – Amersfoort (Utrecht) – Den Haag. Evenzo belangrijk is dat we er tijdens het onderzoekstraject achter kwamen dat medewerkers van Heilijgers die wij spraken in feite ook medewerkers van KlokGroep of Novaform had kunnen zijn.

“Het was een van onze doelstellingen om onze activiteiten uit te breiden naar de regio waarin Heilijgers actief is”, vertelt Ton van de Klok, algemeen directeur KlokHolding. “Heilijgers is nu het derde ‘merk’ onder de holding en zal van toegevoegde waarde zijn voor zowel Novaform als KlokGroep. En andersom. We kunnen veel van elkaar leren en samen de markt nog beter bedienen.”

Kruisbestuiving

Heilijgers is een ondernemend en vernieuwend vastgoedbedrijf met ruim 100 medewerkers. Het bedrijf focust op duurzaamheid, digitalisering, innovaties, concepten en verbondenheid. Allemaal zaken die binnen KlokHolding ook op de agenda staan. “We willen de focus leggen op synergie en kruisbestuiving”, aldus Edwin Kolkhuis Tanke, algemeen directeur Novaform. “Daarmee komen we als KlokHolding meer in de spotlight te staan en komen Heilijgers, KlokGroep en Novaform nog vaker in de gelegenheid om samen mooie projecten te realiseren.” Heilijgers revitaliseert en verduurzaamt kantoren, renoveert en verduurzaamt woningen en realiseert een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen betaalbaar woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Harold van Rooijen, algemeen directeur KlokGroep, is enthousiast: “Met Heilijgers als zusterorganisatie zijn wij beter in staat om onze vaste klanten in Midden-Nederland te bedienen.”

Innovatieve en financiële slagkracht

We zijn er bij KlokHolding bovendien van overtuigd dat we elkaars kennisniveau op het gebied van innovaties, verduurzaming en kostenbeheersing kunnen versterken. Bijvoorbeeld op het terrein van de innovatie van PS-woningen en de 3D Betonprinter in het consortium De Huizenprinters waar Heilijgers aan werkt. Jeroen van der Bron, financieel directeur KlokHolding:

Door onze kennis te bundelen, kunnen we nog slagvaardiger opereren en totaaloplossingen bieden.

"Zo creëren we meer volume om te innoveren en om onze concepten door te ontwikkelen. Kwaliteit en duurzaamheid blijven uiteraard voorop staan. Korte lijnen en een sterke financiële slagkracht versterken daarbij onze positie in de markt.” Harold van Rooijen beaamt dat: “Met onze gezamenlijke expertise kunnen we onze bouwspecialisaties binnen KlokHolding nog verder uitbreiden en zo de markt nog beter bedienen. Daarmee verwachten we ook ons relatienetwerk verder uit te breiden.”

Zelfstandig

Heilijgers blijft, net zoals KlokGroep en Novaform, als zelfstandige organisatie opereren, met eigenaren Arjan van Asselt en Rob Jansen in de directie. Als onderdeel van KlokHolding gaan de drie merken uitdagingen aan op het terrein van duurzaamheid, betaalbaarheid, het verwerven van grondposities en kennisontwikkeling. Toezichthouder ACM heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname. Beide partijen hebben een goed gevulde orderportefeuille, waardoor de gezamenlijke omzet in 2021 ruim boven de € 300 miljoen uit zal komen.

Op de hoofdfoto v.l.n.r. Rob Jansen (H), Jeroen van der Bron (KH), Edwin Kolkhuis Tanke (KH), Ton van de Klok (KH), Harold van Rooijen (KH), Arjan van Asselt (H) en Michel Spierenburg (H).

© Fotografie: Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal