KlokGroep voortaan naam van holdingmaatschappij; Nijmeegse vestiging verder als Van de Klok

1 december 2022

Er komt een namenwissel aan binnen onze organisatie. Vanaf 1 januari 2023 zal de naam KlokGroep prijken boven onze moedermaatschappij, die nu nog KlokHolding heet. De Nijmeegse vestiging, die nu nog de naam KlokGroep draagt, gaat dan verder onder de naam Van de Klok. Een logische ontwikkeling na veranderende rollen in het grotere geheel.

Verwarring
Tot voor kort bestond de naam KlokHolding alleen op papier. De jaarcijfers werden gepubliceerd uit naam van KlokHolding en ook het 100-jarig bestaan was een holdingfeestje. Verder publiceerden we zelden iets uit naam van KlokHolding. Er was ook geen eigen website of bedrijfspagina op LinkedIn. Bovendien ontstond er steeds meer verwarring tussen de namen KlokHolding en KlokGroep. Waar staat welke naam nou precies voor?

Daarom is ervoor gekozen om de holding een nieuwe naam te geven. De keuze is daarbij gevallen op KlokGroep als overkoepelende naam voor het moederbedrijf. De dochter gaat voortaan door het leven als Van de Klok.

Grote naamsbekendheid
De motivatie voor beide namen is helder. De naam KlokGroep staat immers als een huis. Door bouw- en ontwikkelactiviteiten in de regio, en dankzij het hoofdsponsorschap van voetbalclub N.E.C., hebben we in Nijmegen en omgeving inmiddels een grote naamsbekendheid opgebouwd. De promotie van N.E.C. naar de eredivisie geeft ons de mogelijkheid de naam KlokGroep landelijk meer bekendheid te geven. Uiteraard liften de dochters hier op mee.

De Nijmeegse werkmaatschappij krijgt Van de Klok als naam, een verwijzing naar de oorspronkelijke naam van het familiebedrijf waarmee alles begonnen is. Zo is de cirkel na 100 jaar rond.

Moederbedrijf krijgt met KlokGroep een nieuwe naam

Kansen
De naamsverandering biedt volop kansen om het moederbedrijf sterk als merk in de markt te positioneren, de vier werkmaatschappijen (dochters) te ondersteunen en aandacht te besteden aan overkoepelende thema’s als duurzaamheid, innovatie en carrièremogelijkheden. Nadat de familiebedrijven Heilijgers uit Amersfoort en Adriaan van Erk uit Bergambacht zich bij ons aansloten, kunnen we een groot deel van het land bedienen en dat willen we vanaf 1 januari met KlokGroep ook uitstralen.

De vier familiebedrijven gaan op hun beurt de klanten bedienen. Daarbij opereren Van de Klok, Novaform, Heilijgers en Adriaan van Erk als zelfstandige bedrijven voornamelijk in hun eigen regio. Uiteraard stimuleert de holding om samen te werken en gezamenlijk de uitdagingen in de markt aan te gaan. Ontbreekt voor een opdracht de kennis of ervaring bij de ene zus, dan is het logisch om daarvoor een van de drie andere zussen in te schakelen. Kruisbestuiving en kennisdeling gaan moeder en dochters helpen om gezamenlijk verder te komen en nieuwe deuren te openen.

Nieuw jaar, nieuwe naam, nieuwe logo’s
Bij nieuwe bedrijfsnamen, horen nieuwe bedrijfslogo’s. In deze ‘opfrisbeurt’ krijgt KlokGroep de huidige donkerblauwe holdingkleur en Van de Klok blijft bij de vertrouwde oranje huisstijl. Ook zusterbedrijf Novaform past vanaf 1 januari haar logo aan, en behoudt daarbij haar rode Novaform-huisstijlkleur. Zowel Novaform als Van de Klok, krijgen in hun logo een accent van de donkerblauwe moederkleur. De logo’s van de zussen Heilijgers en Adriaan van Erk blijven vooralsnog ongewijzigd.

Met deze naamsveranderingen gaan we met vertrouwen en een helder verhaal, de toekomst tegemoet om de markt te bedienen, onze krachten te bundelen en onze kennis te delen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal