Intentieovereenkomst getekend voor ontwikkeling van woonwijk in Willemstad-Oost

Willemstad krijgt woninguitbreiding! Op maandag 21 maart tekenden wethouder Désirée Brummans namens de gemeente Moerdijk en Paul van den Heuvel, directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Eindhoven, de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Willemstad.

Met deze overeenkomst hebben partijen de stap gezet om toe te werken naar een gebiedsvisie om de integrale ontwikkeling van Willemstad-Oost mogelijk te maken. Wethouder Désirée Brummans: "Net als in de rest van de gemeente is in Willemstad de vraag naar woningen groot. Ik ben daarom blij dat de gemeenteraad groen licht heeft gegeven voor het haalbaarheidsonderzoek Willemstad-Oost. Ik hoop op een plan dat mooi wordt ingepast in de omgeving en dat op draagvlak kan rekenen bij de inwoners van Willemstad."


Van polder naar woonwijk

Willemstad-Oost zal verbonden worden met de bestaande wijk Kloosterblok. De woningen komen te liggen in het gebied dat nu bekend staat als de Ruigen Hilschen polder, tussen de Oostdijk en de Noordlangeweg. Het plan is om een divers woonprogramma aan te bieden, dat doorstroming vanuit Willemstad en gemeente Moerdijk mogelijk maakt en aantrekkelijk is voor nieuwe aanwas van buitenaf. Het zal een mooie mix van woningen worden, bedoeld voor starters, gezinnen en senioren.


Planning

De aankomende maanden wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen. Binnenkort wordt het participatietraject gestart, waarmee omwonenden en andere stakeholders worden betrokken bij de planontwikkeling.


Meer informatie

Inschrijven om op de hoogte te blijven van de plannen kan via de projectwebsite: www.woneninwillemstadoost.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal