Wethouder Peter Hoek (l) en Paul van den Heuvel (r) bij het projectbord dat dienstdoet als insectenhotel
Paul van den Heuvel (l) en wethouder Peter Hoek (r) op de locatie van project Wonen in Park Tholen

Insectenhotel onthuld als startsein ontwikkeling nieuw park met woningen in Tholen

De stad Tholen krijgt woninguitbreiding! Vorige maand tekenden wethouder Peter Hoek namens de gemeente Tholen, en Paul van den Heuvel, directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Eindhoven, een overeenkomst voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Tholen: ‘Wonen in Park Tholen’.

Sinds het najaar van 2022 werken ontwikkelaar en gemeente samen aan de ontwikkeling van deze locatie. Zo ging het participatietraject van start, waarbij omwonenden kennis maakten met het plan en hun ideeën, wensen en zorgen konden delen. De volgende stap is het realiseren van een bestemmingsplan het Wonen in Park Tholen mogelijk te maken.

Een prachtige natuurlijke invulling!

Wethouder Peter Hoek: "Het plan aan de Koningin Julianastraat krijgt terecht de naam Wonen in Park Tholen mee. Een prachtige natuurlijke invulling voor dit gebied!"

Eerste bewoners zijn welkom

Nu wethouder Hoek op de projectlocatie een insectenhotel onthuld heeft, zijn de eerste ‘bewoners’ van Park Tholen welkom: de insecten. Het insectenhotel is ook een informatiebord om de projectlocatie aan te geven, en voegt nog voor er een woning gebouwd is al waarde toe. Het insectenhotel krijgt pas een definitieve plek in het park als het project Wonen in Park Tholen voltooid is.

Van polder naar park met woningen

Wonen in Park Tholen staat straks in verbinding met de bestaande wijk Dalempolder. De woningen komen te liggen in het gebied tussen de Koningin Julianastraat en Nieuwe Postweg. Het plan biedt bovengemiddeld veel ruimte aan groen en water en kent een divers woonprogramma dat doorstroom in Tholen mogelijk maakt en aantrekkelijk is voor nieuwe aanwas van buitenaf. Het zal een mooie mix van duurzame woningen worden, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Dat deze woningen met hun voeten in het park staan, maakt dit project werkelijk uniek! Meer dan de helft van het plangebied wordt ingevuld als park. Een nieuw park voor heel Tholen met een mooie combinatie van water en groen, een variëteit aan wandelpaden en fietsvoorzieningen, en dit alles klimaatadaptief ingericht.

In Park Tholen loop je een rondje met je hondje, spelen kinderen echt in de natuur, zijn auto’s uit het zicht geparkeerd, en woon je ook nog eens in een bijzonder duurzame woning. Een extra fijne bijkomstigheid in deze economisch zwaardere tijden is dat deze energiezuinige woningen aantrekkelijkere hypotheekvoorwaarden mogelijk maken.

Planning

Het ontwerp bestemmingsplan is begin februari door het college beoordeeld en wordt binnenkort gepubliceerd. De aankomende maanden gaan we hard aan de slag om de plannen verder uit te werken. De verwachting is dat dit najaar de verkoop van de eerste fase start. In de loop van de zomer volgt meer duidelijkheid over de woningtypes en de eerste conceptbeelden van de architect. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting medio 2024.

Meer informatie

Kijk op de projectwebsite voor meer informatie over het project. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kan ingeschreven worden voor de nieuwsbrief.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal