Hoogste punt Anemoon Landgoed in den Houte

Met het plaatsen van de laatste dakplaat, bereikte Trebbe het hoogste punt van appartementencomplex Anemoon in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. De dakplaat werd onder toeziend oog van Thijs Benedek, asset manager bij Duinweide Investeringen, Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe en Niels van Ginkel, adjunct-directeur bij Novaform geplaatst. Naar verwachting wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd.

Thijs Benedek, namens de eindbelegger Duinweide Investeringen: "Trebbe en Novaform realiseren een prachtige nieuwe woonwijk op een uniek landgoed en met inachtneming van de historie, een geweldige prestatie. Wij waarderen het zeer dat wij dit appartementencomplex op een dergelijk hoogwaardige woonlocatie aangeboden hebben gekregen van de ontwikkelingscombinatie. Wij zien uit naar de oplevering en verwachten dat de gebruiker GGZ-instelling Rivierduinen het gebouw met veel genoegen in gebruik zal gaan nemen."

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: "Door de grote variatie in woningtypes wordt Landgoed in den Houte een wijk voor iedereen. Dit appartementencomplex onderstreept de diversiteit. Het is fantastisch dat we dit samen met Duinweide Investeringen en GGZ Rivierduinen waar kunnen maken. Op naar de volgende mijlpaal; de oplevering."

Over de appartementen
Het nieuwe appartementencomplex is gesitueerd in de omvangrijke nieuwe ontwikkeling Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout, omvat vier bouwlagen en biedt ruimte aan 42 appartementen. De tweekamerappartementen hebben een gebruiksoppervlak van 45 m² en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. Met een EPC van 0,26 kan het complex zeer duurzaam worden genoemd.

KOW Architecten uit Eindhoven tekende voor het ontwerp van het appartementengebouw. Het gebouw is alzijdig ontworpen met een centrale corridorontsluiting. Door op strategische plaatsen de bovenste verdieping terug te laten springen ontstaat er ruimte voor gemeenschappelijke dakterrassen. De gemeenschappelijke woonkamers op andere verdiepingen hebben toegang tot een balkon. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de Bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het bakstenen gebouw heeft een stoere, enigszins industriële uitstraling met sprongen in de gevel en verbijzonderingen in het metselwerk.

Over de ontwikkeling en bouw
Ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe nam de ontwikkeling begin 2019 ter hand. Vanuit een intensieve samenwerking met GGZ Rivierduinen en met de inzet van het concept Trebbe HoogWonen is een efficiënte ontwikkelperiode doorlopen, waarbij het Programma van Eisen van GGZ Rivierduinen ingepast werd. Aansluitend is gezocht naar een afnemer voor het gebouw. Medio 2020 werd een akkoord bereikt met Duinweide Investeringen NV. De bouw startte eind 2020, naar verwachting wordt eind 2021 het appartementencomplex opgeleverd.

Over Landgoed in den Houte
Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. 'De Bavo' was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Kijk voor meer informatie op www.landgoedindenhoute.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal