Erik Bolwerk en Corine Vriends ontvangen een NovaFonds-cheque uit handen van Edwin voor KWF Kankerbestrijding.

Het Novafonds geeft een steuntje in de rug

8 januari 2017

Ondernemen betekent niet alleen maar geld verdienen. Het is ook oog hebben voor sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug. “Daarom steunt Novaform al heel lang lokale initiatieven rond de bouwprojecten die wij ontwikkelen”, vertelt Edwin Kolkhuis Tanke, algemeen directeur. “Met de naam van het Novafonds hebben we deze traditie een identiteit gegeven.”

Het fonds wordt ingezet voor onder andere goede doelen, maatschappelijke dienstverleningsorganisaties, vrijwilligersverenigingen of non-profit organisaties in de regio’s, dorpen of steden waar Novaform actief is. Edwin: “We selecteren de doelen altijd in overleg met de belangrijkste stakeholders in onze projecten en koppelen de uitreiking vaak aan een feestelijk moment, zoals de start bouw, een hoogste punt of een oplevering.”

Op avontuur voor KWF

Bij de start bouw van de eerste woningen en appartementen in De Weezenlanden in Zwolle reikte Edwin namens het Novafonds de eerste officiële Novafonds-cheque uit aan Teun Bouwhuis van Stichting Meedoen in het Groen. Deze stichting ondersteunt kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking in hun ontwikkeling. In december nam Erik Bolwerk de tweede cheque dankbaar in ontvangst. In januari doet hij, samen met zijn partner Corine Vriends, mee aan de ScanCoveryTrial: een langeafstand-toertocht met navigatie, roadbook, klassementsproeven en coördinaten naar en door de Scandinavische landen. Het sponsorbedrag van het Novafonds komt volledig ten goede aan KWF.

Kerstgedachte

“Novaform doet veel zaken met constructie-adviesbureau BolwerkWeekers”, aldus Edwin. “Erik Bolwerk is een van de eigenaren van dat bedrijf. Dat was voor ons aanleiding om zijn initiatief te ondersteunen.” Erik en Corine rijden de toertocht op particuliere titel, maar BolwerkWeekers blijft in het avontuur niet buiten beschouwing. Erik: “Bij BolwerkWeekers delen wij geen kerstpakketten uit en sturen wij geen kerst- en nieuwjaarswens. Het geld wat we hiermee uitsparen storten wij aan een goed doel. In 2016 deed mijn broer mee met de ScanCoveryTrial, en toen is het volledige budget gedoneerd aan KWF via zijn team. Toen we hem uitzwaaiden hadden wij al zo’n gevoel van: hier hadden we bij moeten zijn. Dat zal ons niet nog een keer gebeuren.” Zodoende werd Team 68 – WGDW – ScanCoveryTrial 2017 in het leven geroepen.

Witte gij de weg?

WGDW staat voor de Brabantse uitdrukking Witte Gij De Weg. Nou, die weten Erik en Corine nog niet echt. Erik verwacht er van alles van: “Mijn broer had vorig jaar een hoop ellende meegemaakt en het was fantastisch! Je rijdt 7.000 kilometer door heel Scandinavië. Het is daar bitterkoud, donker. We weten niet precies wat ons te wachten staat, dat weet de organisatie alleen maar. We weten ook niet hoe we gaan rijden.” Erik en Corine worden er bij voorbaat blij van. Wat een uitdaging!

Novaform op de portieren

Het vervoermiddel van Erik en Corine is hun Land Rover Discovery 3 die al jaren dienstdoet als auto voor dagelijks gebruik. De sponsors gaan op de auto mee op avontuur, dus ook Novaform. Erik: “We hebben de auto verdeeld in vierkante centimeters en die centimeters zijn we gaan verkopen om 10.000 aan sponsorgeld op te halen voor het goede doel KWF. De hele auto is nu vol geplakt met stickers van sponsors.” Novaform was meteen enthousiast en prijkt nu op de onderzijde van de voorportieren, net boven de boodschap Keep calm and don’t eat the yellow snow bijeengebracht door de medewerkers van BolwerkWeekers. Erik en Corine zijn erg bij met het bedrag van Novaform voor KWF, net zoals met alle andere donaties en hulp natuurlijk.

De ScanCoveryTrial editie 2017 werd gereden van vrijdag 6 januari tot en met zondag 15 januari 2017.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal