Gemeente Rijswijk en Novaform tekenen anterieure overeenkomst voor Havenmeester

22 december 2023

De bouwplannen voor Havenmeester in het Havenkwartier in Rijswijk worden steeds concreter. De anterieure overeenkomst, waarin afspraken zijn gemaakt over de bouwplannen, is ondertekend door wethouder Van de Laar en Niels van Ginkel, directeur Novaform.

Havenkwartier
Als voormalig bedrijventerrein is het Havenkwartier een versteende wijk met veel leegstand. In het Havenkwartier bieden de haven en de Vliet grote kansen om aangenaam te wonen en te verblijven. Het bedrijventerrein aan de haven van Rijswijk verandert de komende jaren in een levendige, groene stadswijk waar bedrijvigheid, wonen en recreëren bij elkaar horen.

Niels: ‘Ik ben trots dat we op deze mooie locatie een duurzaam en ecologisch hoogwaardig plan gaan ontwikkelen wat voor een brede doelgroep bereikbaar is. 50% van de 195 woningen wordt ontwikkeld voor het middeldure segment’.

Havenmeester
Aan de Burgemeester Elsenlaan 325 verrijst het bouwplan Havenmeester van Novaform. Dit leegstaande kantoor maakt plaats voor wonen en werken. Op deze locatie komen circa 195 woningen, waarvan 50% in de middeldure huur. Ook komt er ± 300 m2 commerciële ruimten. Parkeren is mogelijk op de locatie aan de Steenplaetstraat 6. In het plan voor Havenmeester is veel aandacht voor klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen.

Planning en procedure

Na de wijziging van het bestemmingsplan start de bouw naar verwachting in 2025.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal