Gasloos wonen op oude zwembadlocatie in Hoofddorp

Twee jaar geleden won Novaform de prijsvraag voor de binnenstedelijke herontwikkeling van recreatiecentrum ‘Het Spectrum’ in Hoofddorp. Samen met KOW uit Eindhoven en RRog uit Amsterdam werkten we een plan uit met bijzondere aandacht voor de openbare ruimte, parkeeroplossingen op maat en een variatie aan woningtypes.

Inspiratie voor de ontwikkeling was de oorspronkelijke identiteit van het gebied, waarbij de bestaande sporthal aanleiding gaf om een sportieve, gezonde buurt te ontwikkelen met een groene, parkachtige ruimte met een hardloopbaan, sport- en speelfaciliteiten.

Sporthal Het Spectrum wordt door de gemeente Haarlemmerrmeer 'duurzaam' gerenoveerd en klaar gemaakt voor de toekomst. De renovatie is medio april gereed.

Het plan bestaat uit 55 huur- en koopwoningen. Op de hoek van de Altenburg en de Assumburg komt een appartementencomplex. Hierachter komen 3-laagse stadswoningen. In de wijk worden diverse twee-onder-één-kapwoningen en tussen- en hoekwoningen gerealiseerd. Ook het sportthema komt terug in een aantal woningen door in het metselwerk een afbeelding van een sporter te verwerken.

De woningen gingen afgelopen zomer in de verkoop en waren razendsnel verkocht. De nieuwe wijk wordt gasloos en de woningen worden onder andere voorzien van een warmtepomp, PV-panelen en vloerverwarming in de hele woning. Daarmee worden de woningen energieneutraal.

De realisatie start rond de zomervakantie, maar het bouwrijp maken is inmiddels gestart.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal