Feestelijke start bouw voor project Blom, in Klaaswaal

Op vrijdag 13 oktober 2023 sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de feestelijke eerste paal voor de bouw van de eerste fase van nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal. Daarna was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nader kennis te maken met de toekomstige buren.

Nieuwbouwproject Blom is gelegen in Klaaswaal, onderdeel van de gemeente Hoeksche Waard. Aan de oostzijde van het dorp worden naar verwachting ca. 120 woningen gerealiseerd door ontwikkelcombinatie Novaform-Gebr. Hooghwerff. Fase 1 bestaat uit beneden-/bovenwoningen, rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen.

Niels van Ginkel, directeur Novaform West: “Ik ben trots dat op dit mooie project met een mooie mix aan woningtypes, wat van Blom een plek maakt voor iedereen. Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel door de natuur-inclusieve inrichting van de buitenruimte als in de woningen zelf. Alle woningen worden energieneutraal of nul-op-de-meter”.

Duurzaam en klimaatbestendig bouwen
Wonen in Blom betekent duurzaam wonen. Zowel de omgeving als de woningen worden gebouwd met respect voor het milieu en de toekomst.
Om de biodiversiteit te verbeteren bestaat het openbaargebied uit een mix van gazon grassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters/struikgewassen en bomen. Dit zorgt ervoor dat een groot scala aan dieren hier eten, schuil- en nestplekken vindt.

De beneden- en bovenwoningen in Blom worden energieneutraal. Dat betekent dat de woning over het jaar heen gemiddeld net zoveel energie opwekt als dat er nodig is voor verwarming en warm water. De eengezinswoningen in Blom worden zelfs nul-op-de-meter woningen. Dat wil zeggen dat de woning, naast de energie die nodig is voor verwarming en warm water, gemiddeld over het jaar, ook genoeg energie opwekt voor de apparaten in je huis.

Planning
Naar verwachting worden de eerste woningen eind volgend jaar opgeleverd. In december 2023 verwachten we met fase 2 in verkoop te gaan. Meer informatie is te vinden op www.blom-klaaswaal.nl.

blom Klaaswaal start bouw fase 1

Leo Hooghwerff heet kopers welkom op de bouwplaats

blom Klaaswaal start bouw fase 1

start bouw Blom fase 1. De regen mocht de pret niet drukken!

blom Klaaswaal start bouw fase 1

Novaform wenst kopers veel woonplezier in Blom

blom Klaaswaal start bouw fase 1

Groepsfoto kopers Blom fase 1

blom Klaaswaal start bouw fase 1 7

Eerste paal Blom fase 1

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal