Oplevering De Bankier

Feestelijke oplevering ‘De Bankier’ in Tilburg

De oplevering van de 120 appartementen van nieuwbouwproject De Bankier werd donderdag 6 april gevierd met genodigden. De Bankier is de nieuwste landmark van de stad Tilburg en markeert met zijn 76 meter hoogte op de hoek van de Spoorlaan en de Magazijnstraat het centrum van de stad.

Opleverfeest met officiële handeling

In het voorjaar van 2021 werd de eerste paal van De Bankier geslagen door bouwbedrijf Huybregts Relou. Na een bouwtijd van een kleine twee jaar is de oplevering van het project feestelijk gevierd. Hiervoor kwam een groep samen van zo’n 50 genodigden van onder andere de gemeente Tilburg, ontwikkelaars Novaform en CRA Vastgoed, bouwbedrijf Huybregts Relou en architect Diederendirrix, om te proosten en dit moment te vieren.
Na ontvangst en een welkomstwoord liep het gezelschap naar de entree aan de Magazijnstraat: hier onthulden wethouders Bas van der Pol (portefeuille Stedelijke ontwikkeling en Economie) en Rik Grashoff (portefeuille Klimaat, Groen, Openbare ruimte en Mobiliteit) samen met Michiel Jongmans (directeur CRA Vastgoed) en Paul van den Heuvel (directeur Novaform vestiging Eindhoven) de naam van het gebouw, gemaakt van hetzelfde materiaal als de prefab gevelelementen.

De Bankier versterkt de levendigheid in onze binnenstad

"Eind vorig jaar vierden we hier het hoogste punt van De Bankier. Het is snel gegaan en het eindresultaat mag er wezen. De Bankier versterkt de levendigheid in onze binnenstad en draagt bij aan de woningbouwopgave die voor ons ligt. Een mooie aanvulling op de Tilburgse skyline!" aldus wethouder Bas van der Pol.

De Bankier, uitdagend op verschillende vlakken

Ook ontwikkelcombinatie VOF Spoorlaan, bestaande uit CRA Vastgoed en Novaform Vastgoedontwikkelaars, is verheugd over de oplevering van De Bankier. Bas Dikker en Guus Theuws namens de combinatie: “Als ontwikkelaars zijn we bijzonder trots op dit eindresultaat. We hebben écht iets toegevoegd aan het centrum van Tilburg.” Over werkelijk iedere vierkante meter van de toren is nagedacht hoe er meerwaarde aan gegeven kon worden. Dit geldt ook voor het bouwproces. De centrumlocatie met belangrijke verkeersader beperkte de bouwplaats tot een postzegel en er werd gebouwd met minimale overlast voor de omgeving. Zo zijn de volledige gevel en constructie van 76 meter hoogte geprefabriceerd en zonder steiger gerealiseerd.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Duurzaamheid is voor de ontwikkelcombinatie een van de kernwaarden. De Bankier is in diverse opzichten een duurzaam project. De prefab bouwmethodiek maakt dat het gebouw in de toekomst gedemonteerd zou kunnen worden om elders hergebruikt te worden. De Bankier is bijna energieneutraal, wat uitzonderlijk is voor hoogbouw.
Duurzaamheid komt ook tot uiting in het aanbieden van deelmobiliteit. Door gebruik van deelauto’s zijn er minder auto’s nodig. Beter voor mens en milieu.

VOF Spoorlaan is ontzettend trots op de prachtige toren als nieuw icoon in het hart van Tilburg.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal