Ivo Zweekhorst (Kroon & de Koning), wethouder Robin Heij (gemeente Hoeksche Waard) en Niels van Ginkel (directeur Novaform vestiging Rotterdam) sloegen de eerste paal van 't groen

Feestelijke eerste paal voor woningen 't groen in Heinenoord

15 september 2023

Op donderdag 14 september 2023 sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de feestelijke eerste paal voor de bouw van de eerste fase van nieuwbouwproject 't groen in Heinenoord. Een tweede heipaal werd door kopers versierd met wensen en dromen voor hun nieuwe woonplek en krijgt een plek in het fundament van 't groen.

Project ’t groen komt ten oosten van de Tienvoet en bestaat in totaal uit circa 157 woningen. De nieuwe wijk is ruim opgezet, duurzaam en meer dan gemiddeld groen.

Wethouder Heij: “In dit project komen landschap en wonen heel mooi samen. Mensen komen te wonen in het groen, aan het water en langs een statige laan. Dicht bij voorzieningen. Een woonproject waar ruimte is voor verschillende groepen mensen. Jong, oud, starter of doorstromer. Aan dit soort woningen is veel behoefte in de Hoeksche Waard.”

’t groen is zo natuurlijk mogelijk vormgegeven met aandacht voor biodiversiteit. De woningen zijn gericht op wonen in contact met je buren en in harmonie met de natuur. Er komen diverse typen rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast kent het project een aantal tiny houses, appartementen en 20 huurwoningen van woningcorporatie HW Wonen.

Niels van Ginkel, directeur Novaform vestiging Rotterdam, nodigde alle kopers na de feestelijke handeling uit om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. De toekomstige buren kregen met deze gelegenheid de mogelijkheid om elkaar te leren kennen.

Duurzaam en klimaatbestendig bouwen

In dit project wordt rekening gehouden met het steeds veranderende klimaat door inpassing van veel groen en water. Het toepassen van meer bomen en meer groen draagt bij aan meer schaduw, meer verkoeling en minder hittestress. Het water van De Kreek aan de oostzijde van de wijk zorgt voor waterbuffering van extreme regenval. Ook worden alle woningen gasloos, met energieopwekkende voorzieningen. 48 woningen van fase 1 worden BENG (bijna energieneutraal gebouwd), 20 woningen worden Nul op de Meter.

Planning

Naar verwachting worden de eerste woningen in het laatste kwartaal van 2024 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op https://www.wonenintgroen.nl. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van 't groen kan ingeschreven worden voor de nieuwsbrief.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal