Feestelijke eerste paal 27 herenhuizen Van Buyten II

21 december 2022

Op dinsdag 20 december is op feestelijke wijze de start bouw van de 27 herenhuizen in het project Van Buyten II in Poeldijk gevierd. Wethouder Michiel Ferwerda (Gemeente Westland), Gerhard Zijderveld (OBWZ), Niels van Ginkel (Novaform) en John Kester (Van Mierlo) hadden samen met een aantal toekomstige bewoners de eer om de symbolische ‘eerste paal’ te slaan!

Blij met de bouw van deze nieuwe woningen in prachtige klassieke architectuur

Project Van Buyten II is de volgende fase in de populaire buurt Van Buyten in deelgebied De Kreken en maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Poeldijkerhout, onderdeel van de Westlandse Zoom. In deze ruim opgezette wijk is veel aandacht voor groen en water. Met het strand om de hoek en voorzieningen dichtbij is het hier heerlijk wonen.

Wethouder Michiel Ferwerda van de Gemeente Westland: "Wij zijn blij met de bouw van deze nieuwe woningen in prachtige klassieke architectuur! Het wordt een ruim opgezette wijk met twee parken en veel speelplekken, waar het goed wonen is voor gezinnen." De plek is bijzonder, omdat de locatie in de prehistorie al werd bewoond.

Meer over Van Buyten II

In Van Buyten II komen 26 herenhuizen in diverse verschijningsvormen en 1 unieke hoekwoning. De klassieke architectuurstijl, getekend door Wubben.Chan architecten, sluit zowel aan bij de al gerealiseerde woningen van het eerste deelplan als bij de woningen in Poeldijkerhout en het oude dorp.

Niels van Ginkel, directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Rotterdam: "Met Van Buyten voegen we opnieuw duurzame en toekomstbestendige woningen toe aan Poeldijk. Met een eigen warmtepomp kunnen de nieuwe bewoners hier straks comfortabel en betaalbaar wonen. De woningen komen te liggen in de wijk Poeldijkerhout, waar de woningen worden omzoomd door groen van het Krekenpark, de Groene Loper en het Heuvelpark. Heerlijk wonen in een toekomstbestendige leefomgeving, dat is wat Novaform en Van Mierlo willen bereiken met de ontwikkeling van Van Buyten!"

Bouw gestart

De bouw van deze 27 woningen is nu dus officieel gestart! Naar verwachting ontvangen de kopers van de eerste woningen eind 2023 / begin 2024 de sleutels van hun nieuwe (t)huis.

John Kester, commercieel directeur van Van Mierlo: "Door een slim bouwsysteem zijn we minder weersafhankelijk. Het casco van de woning wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens 'gevelklaar' (voorzien van isolatie en metselwerk) getransporteerd naar de bouwplaats. Daar hoeft het alleen nog maar gemonteerd te worden. Hierdoor kunnen we nog efficiënter bouwen."

Geïnteresseerden

Op dit moment zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Belangstellenden kunnen op dinsdag 27 december tussen 13.00 tot 14.30 uur vrijblijvend een bezoek brengen aan het open huis op de bouwplaats en ter plaatse de bouwkavels bekijken! Meer informatie is te vinden op de projectwebsite.

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: Combinatie Novaform – Van Mierlo
Gebiedsontwikkelaar: Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ)
Architect: Wubben Chan Architecten
Aannemer: Van Mierlo Bouwprojecten
Makelaar: Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal